Pécsi gasztrotúra: imák, sörök és ehető vadnövények

Saláta porcsinból, medvehagymás kence, görögszénás kecskesajt, sváb pejsli, mángoldos cukkinifőzelék, gluténmentes sör és speciality kávé – csak néhány különleges étel és ital abból a kínálatból, amit egy pécsi gasztrotúrán érdemes megkóstolni.

Július végétől a város négy ikonikus látnivalójával a dobozán csábít Pécs felfedezésére a limitált kiadású Pécsi Prémium Láger sör. Ebből az alkalomból sajtótúrán ismerhettük meg Pécs sokszínű és innovatív gasztronómiai kínálatát. A túra természetesen a 170 éves Pécsi Sörfőzdében, Magyarország legrégebb óta folyamatosan működő főzdéjében kezdődött.

A legnagyobb magyar kisüzemi sörfőzdének számító létesítmény kóstolópincéjében a sörgyártás folyamatának áttekintése mellett meg is kóstolhattuk az üzem termékkínálatát, amelyben a prémium pils, a lager, az american pale ale, a meggyes, a barna és az alkoholmentes Radler mellett a gluténmentes lager is szerepel. Utóbbi valódi különlegességnek számít, már külföldre is szállítanak belőle.

A kortyolgatás közben megtudtuk, hogy július végén került piacra egy új prémium lager-válogatás, amelynek darabjain négy ikonikus pécsi helyszín szerepel.A látnivalókhoz kapcsolódó információk az ismerdmeg.pecsisor.hu honlapon érhetők el.

A sörfőzdei tájékoztató során Ruzsa Csaba, Pécs város alpolgármester kiemelte: az utazásnak fontos része a helyi gasztronómia felfedezése, a városnak pedig fontos célja a helyi tradicionális vállalatok erősítése. Hozzátette, hogy a PécsNYITVA turisztikai oldalon egy sörtérképpel is várják a látogatókat, ahol mindenki megtalálhatja, hogy a városban hol kínálják a közelükben a pécsi söröket.

Kincses Márk turizmusfejlesztési osztályvezető a beszélgetés során kiemelte: Pécs és környéke egy bő hétre is kínál elegendő élményt: a Mecsek, Orfű, Siklós, Harkány, a villányi borvidék remek kiegészítője lehet egy pécsi látogatásnak.

Friss programtippekkel a PécsNYITVA közösségi felületein kívül a megújult Pecs.hu oldalon is találkozhatnak az érdeklődők.A gasztronómia iránt érdeklődőknek kötelező program az 2022. augusztus 20-i hétvégén a Pécsi Szelet Baranyai Gourmet Piknik, amikor a pécsi Múzeum Utcában egy helyen kóstolhatják körbe Baranya étel- és italkínálatának legjavát, találkozhatnak neves séfekkel, helyi termelőkkel.

Konyha testnek és léleknek

Pécsi programunk ezután gasztronómiai élményekkel folytatódott a Mecsekoldalban található Soul Kitchenben. Csonka Máté tulajdonos elmondta, hogy a Pécsett tanuló külföldi diákok egyik kedvenc helyének számító étteremben minden étel frissen készül: az vendégek a főzés folyamatát a látványkonyhában kísérhetik végig. A rendszeresen megújuló menüről olyan fogásokat kóstolhattunk meg, mint a marinált színes cukkinisaláta lágy kecskesajttal és sós granolával, a csirkés házi tészta satay szósszal vagy a kacsamell sós meggyes sör jus-vel, céklával és súfnudlival.

Forrás: https://turizmus.com/szallashely-vendeglatas/pecsi...


Irány a webshop!