Pécs október 23-i programjai

Időpont
2023.10.23. 17:00 - 21:00

A 48-as téren indulnak és a Kodály Központban zárulnak a pécsi ünnepi programok október 23-án.

Szabadság, Szerelem! címmel hallható koncert 17 órától a 48-as téren. Az előadás egy történelmi visszatekintés a magyar könnyűzene gyöngyszemeivel – a jelentől az államalapításig. Mikor, hogyan küzdöttünk a szabadságunkért, hogy alakultak emberi sorsok, szerelmek évszázadaink nagy fordulópontjain? Presser, Révész, Charlie, Hobo, Dés, Tolcsvay, Bródy, Szörényi dalai, az István a király rockopera részletei bizonyítják, hogy szerzeményeik kiállták az idő próbáját és aktuálisak most és mindörökké! Egy csodálatos utazásra hívunk mindenkit, ahol a zenék elringatnak, az énekesek elvarázsolnak, a versek elgondolkodtatnak.

Az ünnepi műsor és koszorúzás 18 órakor kezdődik a 48-as téren. Közreműködnek: Stemler Kitti, Szilágyi Dóra, Ambrus Virág és a VASP, a Vasasi Általános Iskola színjátszói.

Este 19.30-tól a Kodály Központban a Megáll az idő című filmet vetítik. Gothár Péter és Bereményi Géza kultuszfilmje bemutatja, ahogy Köves István a forradalom leverése után disszidál, a családja otthon marad. 1963-at írunk. A nagyobbik fiú (Pauer Henrik) orvosi egyetemre készül, a kisebbik, Dini (Znamenák István) pedig csajozni, lázadni. Szukics Magdába (Iván Anikó) szerelmes és Pierre-t (Sőth Sándor), az iskola lázadóját bálványozza. A bulikban dübörög az amerikai rock and roll.

A részvétel minden programon ingyenes, de az esti filmvetítés a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációs jegy megváltásához kötött. Jegyek itt elérhetők: https://jegymester.hu/production/383431/megall-az-ido-c-film-vetitese/38030209

Részletek: https://www.pecsiprogram.hu/programok/oktober-23-ai-musor-2023

Irány a webshop!