Napjaink egyik leghasznosabb készüléke, a vonalkódolvasó

Manapság rendkívül fontos, hogy az egyes termékek megjelölésre kerüljenek annak érdekében, hogy beazonosíthatóak, ellenőrizhetőek, illetve nyomon követhetőek legyenek. Tipikusan ilyenek a boltokban kapható termékek, de a levél- és csomagküldemények is közéjük tartoznak.


A jelöléseken szerepelnie kell a vonalkódnak, ami lényegében nem más, mint egy fekete-fehér csíkokból álló, speciális jelzés. Önmagában azonban ez a kód semmit sem ér, a használata csak a vonalkódolvasóval együtt nyer értelmet. Elvégre ez az a készülék, amivel beolvashatóvá, illetve rögzíthetővé válik a számítógépes rendszerekben.


Egy professzionális vonalkódolvasó beszerzésének nincs semmi akadálya. Csak annyi dolgunk van, hogy a szabadidőnkben ellátogatunk a Webmaxx oldalára és kiválasztjuk a megfelelő modellt, vagy ha tanácsra van szükségünk, akkor felvesszük a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.


Hol használják a vonalkódolvasókat?


Vonalkódolvasóval számos helyen találkozhatunk, hiszen a rengeteg előnyüknek hála széles körben elterjedtek a szolgáltatók körében. Ma már szinte minden iparágban fontos, hogy az adatok pontosan gyűjthetőek, nyomon követhetőek, a felhasználók, vásárlók pedig beazonosíthatóak legyenek, illetve hogy a vásárlás a lehető leggyorsabban történhessen meg.


Megjelennek a kereskedelmi egységekben, áruházakban, élelmiszerboltokban, de a raktározás és a logisztika területén működő vállalatok is előszeretettel használják őket. Ugyanez igaz a szórakoztatási célú intézményekre, az egészségügyre, a posta- és futárszolgálatokra, a csomagküldő cégekre, sőt még a könyvtárakra is.


Hogyan működik egy ilyen készülék?


A vonalkódolvasók használata végtelenül egyszerű, de azért van néhány feltétel, aminek mindenképp teljesülnie kell. Szükség van egy számítógépes rendszerre, ami képes fogadni az adatokat és ami összeköthető a készülékkel, illetve kellenek vonalkódok is, amiket el kell helyezni a termékeken.


Ha ezek rendelkezésre állnak, akkor csak annyit kell tennünk, hogy a leolvasókészülék fejrészét a vonalkódra irányítjuk és megvárjuk, amíg csipogással jelez az eszköz.


Milyen típusai vannak?


Többféle szempont szerint is csoportosíthatjuk őket, vannak például vezetékes és vezeték nélküli változatok, de léteznek normál, illetve ipari használatra tervezett modellek is. Ezenkívül vannak még asztalra helyezhető, beépíthető és fix telepítésű fajták is.


Az elmúlt években számos innovatív technológia került kifejlesztésre annak érdekében, hogy az egyes feladatok, műveletek sokkal gyorsabban és kényelmesebben elvégezhetőek legyenek. Ezek közé tartozik többek között a vonalkódolvasás is, amihez szükség van egy számítógépes rendszerre, vonalkódra, ami a termékeken kerül elhelyezésre, illetve egy vonalkódolvasóra, amivel beolvashatóvá válik az adat.


Ez a készülék nagyon könnyen használható, ráadásul több típusa is létezik, így azt a modellt tudjuk választani, ami a leginkább megfelel az igényeinknek.


Irány a webshop!