Mitől olyan eredményes a method feeder technika?

Mi a method feeder technika eredményességének titka, és milyen tényezők elengedhetetlenek a hatékony megvalósításához? Milyen fejlődés vezetett el ahhoz, hogy manapság ezzel a módszerrel akár percenként lehet fogni a halakat? A cikkből kiderülnek a válaszok.

Hogyan alakult a feeder technika evolúciója a kezdetektől?

Valahol az 1980-as évektől lehet datálni magát a fejlődéstörténetet. Kezdetben az is forradalmi megoldással ért fel, hogy a hagyományos kapásjelző karikákat rezgőspicces horgászbotok váltották fel. Erre tett rá egy lapáttal a hajszálelőke alkalmazása a csalizásnál.

Mára persze maga a módszer, illetve a TackleBait.hu horgász webáruház feeder botok palettáján elérhető pálcák tudatos alkalmazása is evidensnek tűnik. Bár sokan nem tudják, hogy a hajszálelőke-rendszert a bojlis módszerből emelték át annak idején.

Annyi biztos, hogy az újszerű megközelítés valósággal forradalmasította a pontyhorgászatot. Ez a fajta konstans evolúció pedig elvezetett egészen odáig, hogy mára a method feeder technika is elterjedt módszernek számít világszerte.

Mitől olyan hatékony a method feeder technika?

Egyrészt az egyszerűsége, másrészt a gyorsasága miatt. Olyan módszerről van szó, amely a vízparton nem igényel extra előkészületeket, ráadásul a felszerelésre és az eszközökre vonatkozó igénye sem bonyolult.

A fogósság egyik kulcs összetevője az etetőanyag. Fontos, hogy az etetéshez használt kaja kellően homogén, egyúttal figyelemfelkeltő legyen. A vízbe érkezés után ugyanis egyből bontania kell, hogy felkeltse a halak érdeklődését.

A ponty, a keszeg, a kárász vagy az amur pont erre a felhőre fog rászívni. A csali funkciója, hogy ínycsiklandó falatot ígérjen az etetőanyag felhőben. Ezért kell arra külön figyelni, hogy a method végszerelék előkéje ne legyen hosszabb 8-10 centiméternél.

Hasznos tippek a method feeder technika gyakorlatban történő kivitelezéséhez

Olyan pecáról van szó, amelynél elképesztően lényeges maga az ütem. Dobás után a szereléket nem érdemes 5-10 percnél tovább bent hagyni. Ennyi idő alatt ugyanis a kosárból ki fog oldódni a kaja, később pedig drasztikusan csökken a kapás esélye.

Hasonlóképp lényeges szerepe van a pontosságnak is. Ha egy helyről sikerül halat fogni, utána célszerű kiakasztani az adott pontra az orsó klipszet, és célzottan ezt a lokációt meghorgászni. Ez a fajta precizitás gyakran sorozatos kapásokat eredményez.

Időről időre oda kell figyelni rá, hogy az etetőanyag ne száradjon ki. Ezt célzott nedvesítéssel gond nélkül el lehet érni. Amennyiben a halak láthatóan megjelentek előttünk, de nincsenek kapások, akkor a csalik színével, típusával és méretével tudunk még variálni.

A method feeder technika különösen a jól telepített vizeken működik hatékonyan, ahol tudatos kivitelezéssel valódi öröm pecában lehet részünk.


Irány a webshop!