Mitől lehet igazán steril a szoba?

Néhány ember számára életbevágó, hogy otthon is kórházi szintű, steril feltételeket teremtsenek meg, míg mások csak a megelőzés miatt körültekintőek. Most, a járvány után talán mindennél aktuálisabb, hogy megfelelően sterilizáljuk otthonunkat, ezt pedig a felületek és a légtér fertőtlenítésével oldhatjuk meg. Ha szeretnél egy vegyszerektől mentes, hatásos módszert megismerni, akkor olvasd el a következő cikket!


Segítség: a germicidlámpa

A germicidlámpa egy olyan technológiával működik, amellyel minimalizálható a baktériumok aránya lakásunkban vagy annak egyes helyiségeiben.

Ezek a készülékek 253,7 nm-es UV-C sugárzásuknak köszönhetően az olyan, légben szálló mikroorganizmusokkal is elbánnak, mint amilyen a vírus, a gomba vagy a penész.


Különböző típusú uvc lámpás termékek vannak, attól függően, hogy hol és mire szeretnénk használni azt. Vannak szabadon sugárzó fali lámpatestek, továbbá zárt rendszerben működő lég- vagy víztisztító készülékek, valamint ott vannak még a nagyobb helyiségek legterének fertőtlenítéséhez alkalmas egyedi berendezések is..


Miért nem steril a lakásunk?


“Hetente takarítok, rendszeresen szellőztetek” - gondolhatod. Azonban sajnos sokszor ez is kevés. A légtér tele van kórokozókkal, utcai porral, amelyeket mi nem is észlelünk. Amikor műtét után tér haza egyik családtagunk, vagy a szervezetet megterhelő komoly kezelésen esik át valaki, ilyen esetekben nagyfokú csíramentesség biztosítása szükséges a lakásban.


Ilyenkor a közvetlen UV-C hatás a kulcs, amelyet a falra szerelhető vagy mobil módon is használható germicid ámpa tesz lehetővé.


Ezeknél a típusoknál fontos tudni, hogy csak akkor szabad alkalmazni, amikor senki nem tartózkodik a helyiségben, valamint hosszú távon a sugárzás hatással van a bútorokra is, öregíti azokat.


Légtisztító berendezések


A Hollandimpex légtisztító készülékei segítenek a zárt terek felfrissítésében. Ezek hatalmas előnye, hogy zárt rendszerűek, és egyedi germicidlámpákkal vannak ellátva. Zárt jellegükből adódóan pedig emberek mellett is működtethetőek, akár a nap 24 órájában.


Jó példa az Aetaire, ami a legnagyobb csírátlanító hatásfokkal rendelkező termék, de kiválóan hasznosítható az XJ-1100 készülék is, egy fali lámpatesttel kombinálva.


A sokoldalú termékek


A germicidlámpák tulajdonképpen a penész ellen is bevethetőek, de arra nem árt ügyelni, hogy először magát a penész okát érdemes megszüntetni, hiszen a lámpa csak tüneti kezelést nyújt. A sugárzás elbánik a falon, illetve a légben található penészgombával, spórával, megakadályozva, hogy máshol is megtelepedjen a penész.


Ráadásul a germicidlámpás termékeket professzionális és magáncélokra egyaránt alkalmazzák. Talán azt nem is sejtetted, hogy a tojás, sajt- és húsüzem fertőtlenítésében milyen nagy segítséget nyújtanak. Sőt, mi több, az egészségügy is szívesen alkalmazza ezt a módszert!

Irány a webshop!