Minden, amit a Burmai Roby Tiaráról tudni kell

A kislányok előszeretettel viselnek tiarát, azaz fejdíszt és játszanak királylányosat, hercegnőset. A tiara, ami eredetileg uralkodók, pápák, előkelőségek megkülönböztetésére szolgált, rangot és a hatalmat jelentett és Mezopotámiából ered.

A 19-20. században kizárólag nők viselete volt. Mára azonban nem csak a nők kiváltsága, hanem például a szépségkirálynők is tiarát kapnak a megkoronázás szimbólumaként.

Több híres tiarát is ismerünk, melyek közül az egyik legérdekesebb története a Burmai Ruby Tiarának van.


Brit királyi ékszerek


A Burmai Ruby Tiara a brit királyi család, azon belül is Erzsébet királynő híres fejdísze, melyet a Garrard-ház, a királyi család ékszerkészítője készített. A királyi család a mai napig szoros kapcsolatot ápol Garrardékkal. Első megbízásukat 1973-ban adták ki a híres ékszerkészítő háznak, amikor is az esküvői ajándékként kapott drágaköveket kellett ékszerré egyesíteni. Az aprólékos munka meghozta gyümölcsét, és azóta is töretlen a jó viszony a királyi család és a Garrard-ház között.


A Burmai Ruby Tiara, Erzsébet Királynő híres viselete 96 darab rubinból áll. A 96-os szám nem véletlen, ugyanis a burmai emberek hite szerint ez a szám megóvja tulajdonosát a betegségektől, a rosszakaróktól. Ami a hiedelmet illeti, lehet benne némi igazság, ugyanis Erzsébet királynő a 95. életévében sem szenvedett komolyabb vagy tartós betegségben.


Az ékszerek keletkezésének hagyománya


A királyi családban az a hagyomány, hogy ékszerekből újabb gyögyszemet készít az ékszerész. A Burmai Ruby Tiara esetében is ez történt, ugyanis a Hyderabad Tiara Nizamját bontották szét és készült belőle a vörös kövekkel kirakott, ragyogó Ruby Tiara. A Hyderabad Tiara szintén egy esküvői ajándék volt.


Bár a mindennapokban nem hordanak a hölgyek tiarát, csillogó és különleges ékszereket azonban igen. Ha ékszerkülönlegességeket keresel, ha szeretnéd megújítani ékszertáradat, ha ajándékot, eljegyzés gyűrűt szeretnél, az Ékszerkirály weboldala neked való hely.


Ékszerszettek


Manapság újra hódítanak azok a szettek, melyek nyaklánc-fülbevaló kombinációból állnak. Kicsit színesek, kicsit vakmerőek, kicsit szolidak, kicsit különlegesek és mégis megállják helyüket a hétköznapokban.


A nyaklánc-fülbevaló kombináció akkor mutatós igazán, ha ugyanazt a motívumot követi. Lehet csepp formájú, kör alakú, virágsziromra emlékeztető, ovális, kis strasszokkal kirakott, szív alakú, hullámos, aszimmetrikus és még sok más egyéb is. Lehet egyszínű - például egy szolid kék vagy rózsaszín, sárga vagy világoszöld - és lehet sokszínű - apró színes szívekkel díszített, két szín átmenetében pompázó, vagy áttetsző, de fény hatására a szivárvány színeiben úszó. Mind máshogy különleges.


Az Ékszerkirálynál, ha Burmai Ruby Tiarára nem is, de más ékszerekre és különlegességekre bukkanhatsz.


Irány a webshop!