Milyen fodrászollót válasszunk?

A fodrászolló választása egy igen fontos döntés, hiszen csak ennek segítségével tudunk fodrászként minőségi munkát végezni. A megfelelő szerszám tehát nélkülözhetetlen a mindennapok során, bár megint más kérdés, hogy mi alapján válasszuk ki a megfelelő darabot. A sokszínű választék azonban lehetővé teszi, hogy szakemberként ki tudjuk elégíteni a vendégeink igényeit.


Ebben a cikkben segítünk abban, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni fodrászolló választása során.


Az eszköz használata


A GroomART prémium fodrászollóinak minősége kifogástalan, az éles pengék és a kényelmes nyélkialakításuk lehetővé teszi, hogy hatékonyan és precízen vághassunk. A megfelelő olló kiválasztása azonban nem egy könnyű feladat, hiszen számos tényezőt figyelembe kell venni ahhoz, hogy azt hosszú távon is használni tudjuk.


Mivel a nap nagy részét ezzel az eszközzel a kezünkben töltjük, így nagyon nem mindegy annak pengéje, anyaga, az élesség, valamint a nagyság és a nyél kényelme. Mielőtt tehát döntést hozunk, nem árt alaposan tájékozódni.


Egy minőségi változat garantáltan megtérül hosszabb távon, azonban az életkor miatt a pengék elkopnak, ami ronthatja a hatékonyságot és a minőséget. Ha tehát úgy látjuk, hogy már nem úgy funkcionál, mint korábban, akkor nem árt azt rendszeresen karbantartani, esetleg egyes részeit cseréltetni. Egy élezés azonban mindig jó megoldás, hogy új életet leheljünk az ollóba.


Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a választás során?


Mindenekelőtt a méret és a típus lesz a legfontosabb, hiszen a fodrászollók különböző méretekben és változatokban kaphatóak. Akadnak hosszabb kivitelek, melyek a teljes haj vágására alkalmasak, míg a rövidebb ollókat általában a részletesebb munkákhoz, mint a frufru kialakításához szokták használni.


Fontos szempont még az anyag és az élesség, hiszen a szerszámnak strapabírónak kell lennie ahhoz, hogy bírja az egész napos használatot. A legtöbb esetben rozsdamentes acélból készülnek, ami ellenáll a rozsdának, így tartós használatra lettek tervezve. Ami pedig az élességet illeti, mindenképpen győződjünk meg arról, hogy az olló hosszú ideig éles marad, valamint szükség esetén könnyen élezhető.


A kényelmes használat feltételei


Ami talán az egyik legfontosabb dolog még, az a kényelmes fogás, hiszen nagyon fontos olyan ollót venni, ami tökéletesen passzol a kezünkbe. Lehetővé teszi a hosszabb munkaórákat anélkül, hogy fájdalmat, vízhólyagot, egyéb kellemetlen tüneteket okozna.


Idekapcsolódik még a szártípus, hiszen a szárak különféle formákkal és bevonatokkal rendelkezhetnek. Az egyenes és hajlított modellek mind kényelmes használatot eredményeznek, emellett a bevonatok segíthetnek a biztosabb és jobb fogás elérésében.


Amennyiben tehetjük, próbáljuk ki az ollót, nézzük meg, hogy illik-e a kezünkbe, ez segíthet eldönteni, hogy tényleg fogunk-e tudni vele dolgozni, akár hosszabb távon is.


Irány a webshop!