Milyen a legkényelmesebb franciaágy?

Te is szereted a kényelmes ágyat, főleg, ha az egy tágas franciaágy, amiben akár keresztben is fekhetsz szundizás közben?



Biztosan te is imádod azokat a csöndes reggeleket, amikor nem kell korán kelni, és megengedheted magadnak, hogy a hasadra süssön a nap. Nem is beszélve a franciaágyban elfogyasztott reggelikről és a pihentető éjszakákról, amiket az ilyen tágas ágyakban el lehet tölteni.


Természetesen a franciaágyak nemcsak arra születtek, hogy egy személyt fogadjanak be, hanem két személyre lettek méretezve. Ezért is érdemes kettesben összebújni egy kényelmes pihe-puha ágyneműkkel bevetett franciaágyban esténként. De nézzük meg, milyen a legkényelmesebb franciaágy, ami a piacon megtalálható.


A franciaágyak attól kényelmesek, hogy elég nagyok ahhoz, hogy két ember elférjen rajtuk egyidőben. Persze az ideális esetet vesszük, amikor mindketten hasonló irányban fekszetek. Lássuk be, ha egyikőtök keresztben szeret aludni, vagy éppen ugyanarra az oldalra mászik át, akkor lehet, még a franciaágy sem lesz elég kettőtöknek.

KÉNYELMES FRANCIAÁGY – HOSSZÚ ÉS SZÉLES?


Ez így igaz, de ezenkívül a sokat emlegetett matrac is közrejátszik. A matrac elég puha vagy éppen elég kemény kell, hogy legyen. Léteznek kétoldalú matracok, amelyeket forgatva, épp az aktuális igényünknek megfelelően használhatjuk. Télen ajánlott a puhább oldal, nyáron és meleg időben pedig a keményebb oldalát használjuk inkább. Ha egy ilyen intelligens matrachoz egy kényelmes franciaágy is párosul, akkor jöhet a pihentető, hosszú alvás.


Sokfajta kivitelben láttunk már franciaágyat, és a szív alakú Las Vegast idézőktől a párducmintás extrém ágyakig mindegyik ágy ugyanazt a célt szolgálja. Életünk 33%-át töltjük ágyban, úgyhogy érdemes kényelmes és jó minőségű ágyat választani. De nemcsak a minőség, hanem a dizájn is igen fontos, hiszen az egyéniségünket is tükröznie kell egy ilyen központi bútordarabnak.


Van, akinek nem számít, hogyan néz ki a franciaágy, csak kényelmes legyen. De ha te egy igazi hobbi enteriőr dizájner vagy, engedd meg magadnak azt a luxust, hogy a tökéletes ágyat válaszd ki magadnak. Ha a klasszikus vonalakat szereted, akkor a faágyakat, esetleg az elegánsabb vaságyakat ajánljuk. Ha a modern vonalakra buksz, akkor is a faágyak lesznek jók, de inkább a merészebb formákat és szokatlan színeket keresd.

EGYSZEMÉLYES ÁGY VAGY FRANCIAÁGY A HASZNOSABB?


Az egyszemélyes ágyak legalább olyan széles választékban kaphatók, mint a franciaágyak, de kisebbek, keskenyebbek, és sokszor rövidebbek is. Nem olyan magasak, és méretük miatt nem igazán tudnak kényelmesen befogadni egynél több álmos, fáradt embert.


Ha az egész lakásodat egyforma bútordarabokkal szeretnéd berendezni, akkor érdemes az ágyakra is odafigyelni. Már említettük, hogy az ágyak központi szerepet töltenek be a hálószobákban. Ezért kényeztesd magad, és keress tökéletes franciaágyat a pihentető alváshoz.


Irány a webshop!