Mikor lehet jó választás a heti autópálya-matrica?


A hazai autópályák és fizetős útszakaszok igénybevételére számos pénzügyi konstrukciót dolgoztak ki az elmúlt években. Létezik éves, féléves, havi, heti és vármegyei autópálya-matrica. Ezekből az utazási célpontok és az utazási gyakoriság figyelembevételével választhatjuk ki a számunkra legideálisabb matricát. Most a heti matrica előnyeit szeretnénk bemutatni neked.


Heti-e a heti autópálya-matrica?


Bár a termék hivatalos elnevezése heti autópálya-matrica, ha az érvényességi szabályoknak utánaolvasunk, akkor azt láthatjuk, hogy ez az elnevezés kissé megtévesztő. Az ilyen matrica érvényességi ideje a vásárló által megadott nap és további 9 nap idejére, azaz 10 egymást követő napra (naptári nap!) szól, a befejező nap 24 órájáig.


Amennyiben a felhasználó a vásárlás napját jelöli meg kezdő napnak, úgy az érvényesség kezdete az e-matrica kifizetésének időpontja. Tulajdonképpen tehát nem heti, hanem 10 napos érvényességű autópálya-matricáról van szó. A heti matricát a hagyományos módon vagy elektronikusan a VoxPay alkalmazás segítségével is megvásárolhatjuk.


Mikor lehet ez az ideális választás?


Akár külföldi, akár belföldi nyaralásra, kirándulásra indulunk, gyakran érezzük azt, hogy az egy hét kevés ahhoz, hogy sikerüljön az egész éves munkát teljesen kipihenni. Ugyanakkor kevesen engedhetik meg maguknak manapság, hogy 2 hétig legyenek távol az otthonuktól, munkahelyüktől.


Nekik ideális választás a 10 napos időszak. Az utazás megtervezésekor nemcsak annak idejét de a célállomásait is meg kell határozni. Belföldi kikapcsolódás esetén ideális a heti autópálya-matrica választása, mivel az ország teljes fizetős úthálózatának használatára lehetőséget biztosít.


Jó megoldás lehet akkor is, ha mindennapi használatra rendelkezünk vármegye matricával, de az utazás során kénytelenek vagyunk vármegyén kívüli fizetős útszakaszokat is igénybe venni. Mivel ez a típus olcsóbb a többi változatnál, hacsak egyszer-egyszer rövid időre kell felhajtani a sztrádára, nincs ennél költséghatékonyabb megoldás.


Az e-matrica vásárlása a legkényelmesebb megoldás


Ahogy fentebb említettük, a heti és az összes többi autópálya-matrica is megvásárolható elektronikusan e-matrica formájában. Ehhez nyújt ideális segítségét a VoxPay alkalmazása. A telepítése és a regisztráció után - amihez csak egy okostelefonnal és egy e-mail címmel vagy egy Facebook fiókkal kell rendelkezni -, csak az autónk adatait kell az applikációban rögzíteni. A fizetési módok között is választhatunk. Az alkalmazásban lévő egyenlegünket feltölthetjük bankkártya segítségével vagy banki átutalás igénybevételével.


Nemcsak egy elektronikus jegyvásárlói rendszert kapunk a VoxPay alkalmazásával, hanem költségeinket is naprakészen nyomon követhetjük, és a parkolásunkat is menedzselhetjük a segítségével, így komplex szolgáltatási csomagot vehetünk igénybe okostelefonunk használatával.Irány a webshop!