Mik azok a bútorgombok, és mikor válasszuk őket?

A bútorgombok sokak számára teljesen kiesnek a pikszisből. Pedig számos kiváló megoldás található a piacon, melyeket könnyen magunkénak tudhatunk egy kis előretervezést és nézelődést követően. De mik is ezek valójában, és mikor érdemes őket választanunk? Lássuk!


Mik azok a bútorgombok?


Amikor kialakítjuk az otthonunk összképét, akkor számos dologra kell figyelnünk, hogy semmi se tűnjön úgy, hogy nem illik oda. Teljesnek kell lennie a harmóniának, mert így fog csak igazán jól mutatni az egész lakás.


És hogy mennyire kell részletesen megtervezni mindent? Ha csak annyit mondok, hogy az sem mindegy, hogy mivel nyitjuk ki a fiókokat, akkor már érted mennyire? És valóban, még a fogantyúk (vagy az alternatívájukat jelentő bútorgombok) sem mindegy, hogy milyenek.


Tehát ezek az apró kiegészítők design szempontjából nagyon fontosak, a funkciójukat akár csúnyán is el tudnák látni. A lényeg, hogy meg tudjuk őket fogni, és ki tudjuk húzni a fiókot. De ha nem szépek, ha nem illeszkednek a környezetükbe, akkor nagyon elütnek majd, és lerontják az egész látványt. Épp ezért fontos rájuk is kellő figyelmet fordítani.


Mik a lehetőségeink?


Azt gondolná az ember, hogy gomb az gomb, igaz? Pedig közel sem! Egy lakberendező, ha ezt meghallaná, biztos mérgesen nézve, mert ma már hatalmas választék elérhető ezekből az apróságokból, és ez nem véletlen.


Nézd meg a VasalatWebshop bútorgombjait, megéri, mindenfélét fogsz találni, bármilyet is keresel. A legegyszerűbbektől az egészen elegánsakig tényleg minden van. De az az igazság, hogy kell is.


A különböző stílusok köré szokták csoportosítani őket. Ilyen stílus például a modern, antik, rusztikus, elegáns, stb. Ha úgy alakítod ki a konyhádat, hálódat vagy bármely helyiséget, hogy az rusztikus elemekkel van tele, egyértelmű, milyet kell választanod. De ha épp a modern stílus jön be, akkor is tudod úgy öltöztetni a fiókjaidat, hogy illeszkedjenek a környezetükhöz.


Ahogy a fóliázással új külsőt tudsz varázsolni egy egész szekrénynek, úgy a gombokkal is új egyéniséget tudsz adni nekik. Egy fontos dolog van: legyen meg az összhang! Ha nincs, akkor teljesen idegenként fog hatni a legszebb bútorgomb is.


Mi alapján válasszak?


A legegyszerűbb lenne, ha erre csak azt válaszolnám, hogy azt válaszd, amelyik tetszik. És persze ez abszolút így is van. De vannak ennél komolyabb szempontok is: például a már említett összhang kérdése. Egyszerűen nem teheted meg (anélkül, hogy később megbánnád), hogy egy rusztikus környezetbe modern bútorgombot válassz!


Az is fontos szempont lehet, hogy alapból mennyire nehéz kihúzni a fiókot. Ha például nehezebb dolgok vannak benne, és régi típusú sínnel van szerelve, azaz nem gördül olyan könnyen, bele kell kapaszkodni. Ilyenkor nem mindegy a mérete, sem az, hogy az ujjunk a feje mögé fér-e, azaz meg tudjuk-e markolni rendesen.


Ezeket érdemes mérlegelned, végigvenni, még mielőtt beruháznál pár szép gombra.

Irány a webshop!