Miért szerezz be késtartó táskákat és szakácskészleteket?

A késtartó táska és a szakácskészlet akár két, egymástól nehezen függetleníthető fogalomként is felfogható. Miért? Mert aki igazán értékeli a kések élességét, az tudja, hogy azokra különösen vigyázni kell. Minden nap, minden alkalommal.


A késtartó táska és a szakácskészletek kapcsolata


Aki szeret a konyhában tevékenykedni, tisztában van azzal, hogy egy igazán éles kés a hű társa és segítője lesz a munkában. Már a beszerzésénél is tudatosan választ, és soha nem vásárol silány minőséget, hiszen a spórolás nem vezet sehová. Egy rossz késsel nem megy a munka, ráadásul még veszélyes is lehet vele dolgozni.


Az Extrametál.hu kínálatában kapható késkészletekben soha nem fogsz csalódni, minőségük kifogástalan. Ezen minőség megőrzése érdekében sokat tehetsz azzal, ha megfelelően bánsz az eszközökkel. Csak arra használod, amire való, gondoskodsz a megfelelő tárolásukról, tisztításukról, élezésükről. A vásárlás után a késkészletek sorsa szó szerint a te kezedben van.


A késtartó táska segít neked


A késekre vigyázni kell - cserébe nagyon sokáig a szolgálatodra lesznek. Minél jobb a minősége a késeknek, annál nagyobb becsben kell tartanod őket, ellenkező esetben hiába fektettél annyi időt, energiát és pénzt a beszerzésükbe. Ha nem figyelsz kellőképpen, akkor megvan rá az esély, hogy nem tudod majd sokáig használni őket, ráadásul a veszélyekkel is szembe kell nézned a velük való munka során.


A szakácskészletek olyan összeállítások, amelyek profi vagy műkedvelő szakácsok részére készültek. Ezek a kések biztonságos tárolásán túl lehetővé teszik a jogszabályoknak megfelelő késszállítást is.


Lényeges a karbantartás


A nemesacélból készült éles kések karbantartása mindennapos feladat. Mivel itt az élek nagyon minimális eséllyel rozsdásodnak, leginkább a kések megfelelő elhelyezésére kell ügyelned. Ennek az az oka, hogy a nem megfelelő helyen és módon tartott kések éle könnyen tönkremehet.


Lényeges, hogy az éles kést:


  • Ne hagyd olyan helyen, ahol forróság éri
  • Ne hagyd az ételbe döfve
  • Ne alkalmazd olyan alapanyaghoz, amihez nem való
  • Ne tedd el az élével felfelé
  • Mindig tartsd tisztán, miután már nem használod
  • Ne tedd mosogatógépbe
  • Töröld szárazra
  • Használj élvédőt vagy késtartó táskát, boxot


A szakácskészlet tartalmát arra használd, amire ki lett találva


Sokféle kés van, ami jó, mert így mindig olyat vehetsz, amire éppen a konyhában szükséged van. Más kés kell a zöldségek tisztításához, a hús szeleteléshez, a kenyér vágásához, a sajtokhoz. Legjobban akkor tudod ezeknek a késeknek a minőségét, élességét megőrizni, ha mindegyik kést arra használod, amire való, különben az élük kicsorbulhat.


Persze nemcsak arra kell figyelni, hogy egy filézőkéssel ne darabolj sajtot, hanem arra is, hogy ne próbálj vele konzerveket felnyitni. Egyrészt ez nagyon balesetveszélyes, másrészt a kést is tönkreteszed vele, ezért maradj mindig a rendeltetésszerű használatnál!


Szerezz be te is késtartó táskákat, és őrizd meg minél tovább a kések és a szakácskészletet alkotó eszközök minőségét.


Irány a webshop!