Miért jó, ha gyakran látogatunk autószervizt?



Egy jármű esetében kiemelten fontos az, hogy mindig a lehető legjobb állapotban legyen, ha a volánhoz ülünk, és egy rövidebb vagy hosszabb útra indulunk. Sajnos sokan csak akkor viszik az autót szervizbe, ha úgy érzik valami meghibásodott vagy elérkezett a kötelező szervizelés ideje, de sokkal jobb az, ha sűrűbben ellenőriztetjük kedvencünk állapotát.


Az autószerviz mindent megold


Ha azt mondjuk valakinek, hogy az autó szervizben van, a következő kérdés rögtön az lesz: “Mi baj van? Mi történt?”. Ez sajnos azért van így, mert az emberek nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy bizonyos időközönként megnézessék egy szakemberrel a járművet. Pedig lehetőségből nincs hiány, ott van például a Dubnicz autószerviz, ahol több szolgáltatást is igénybe vehetünk karbantartástól kezdve a műszakiztatáson át a javításig.


Kezdjük a karbantartással: nem hiába szokás azt mondani, hogy jobb félni, mint megijedni. Ez nagyon sok területre igaz, valamint félreértelmezni sem szabad, mert nem azt jelenti, hogy félelemben éljünk, hanem ha valamilyen problémát meg lehet előzni, akkor azt igenis előzzük meg. Az autók esetében ezt gyakori karbantartással, szervizeléssel lehet elérni.


Egy ilyen felmérés során megvizsgálják a meghajtórendszert, a fékrendszert, a klímát, az elektronikát, mindent, ami a mindennapi használat során folyamatos terhelésnek van kitéve és a meghibásodása súlyos problémákat okozhat. Itt nemcsak arra gondolunk, hogy a fékrendszer hibája például elég nagy anyagi teherrel is járhat, hanem arra is, ha például vezetés közben történik meg a baj, akkor az balesethez is vezethet.


Természetesen hiba esetén is autószervizt keressünk


A folyamatos karbantartás sem jelent 100 százalékos védelmet, de legalább minimálisra csökkenthetjük az esélyét. Ha megtörténik a baj, akkor sem kell pánikba esni. Egy autószerviz minden meghibásodást meg tud oldani. Például a meghajtórendszerek esetében megoldható a teljes vezérlés cseréje, a mechanikus javítás vagy a hengerfejek karbantartása.


A fékrendszer ellenőrzése során van lehetőség folyadék cserére, a kopó alkatrészek kijavítására vagy kicserélésére. Az elektronikus alkatrészek karbantartása nem egy olyan terület, amit otthon meg lehetne oldani. Az autószervizben minden egyes mérést elvégeznek a kapcsolási rajz alapján, elemzik a mért értékeket és ha szükséges, a hibás alkatrészeket cserélik vagy javítják.


A műszaki vizsgára is felkészülhetünk


Egy ideális autószervizben van lehetőség a kötelező, időszakos műszaki állapotfelmérésre való felkészítésre és akár vizsgáztatásra is. Ez annyit jelent, hogy tartanak egy előműszaki vizsgálatot, valamint egy tanácsadás során minden információt megkapunk a sikeres műszaki vizsgához és ha szükséges, a futómű beállítását is megoldhatjuk. A cél az, hogy a járművünk állapotára mindig figyeljünk oda, előzzük meg a bajt, ha van rá lehetőség.


Irány a webshop!