Miért érdemes a kőzetgyapot hőszigetelő rendszerre beruházni?

Vitathatatlan tény, hogy a hőszigetelés ma már minden ház esetében ajánlott. Ennek számtalan oka van, kezdve az egyre szélsőségesebb időjárástól, az energiaköltségek növekedéséig. A hőszigetelés során a ház falai egy olyan plusz szigetelőréteget kapnak, amely megakadályozza, megnehezíti a hő áramlását, ennek hatására pedig kevesebbet kell fűteni, emellett mégis magasabb belső hőmérséklet érhető el. A nyári hőségben a klimatizálás költsége is csökkenthető, mivel a kinti meleg nem jut be a lakásba.


A hőszigetelés alternatívái


Többféle hőszigetelő rendszert ajánlanak a szakemberek, a csomeszigeteles.hu a kőzetgyapot előnyeit emelte ki amellett, hogy a polisztirol-szigetelés is teljesen megfelelő megoldás lehet. Azonban, ha a legjobbat keressük, akkor a kőzetgyapot mindenképpen kiváló döntésnek bizonyul, mivel hosszú távú megoldást keresünk a még nem szigetelt ház problémáinak megoldására.


Hőszigetelés nélkül nem csupán a költségeink lesznek az egekben, de egy párásodó, penészes lakásban számtalan egészségügyi problémával is küzdhetünk. A szigetelés csökkenti a nyári hőterhelést, megszünteti a hőhidakat, megakadályozza a páralecsapódást.


A kőzetgyapot gyártása


A termék bazaltkőből készül, ami egy természetes anyag. A gyártás folyamán ezt az anyagot magas hőmérsékletre hevítik, mészkövet és dolomitot kevernek hozzá. A folyékony állapotú alapanyagot rostosítják, melynek során apró kis levegőbuborékok kerülnek a belsejébe. Ezután következik a formázás és a keményítés, így jön létre a kőzetgyapot szigetelőanyag.


Hogyan működik a kőzetgyapot?


A kőzetgyapot táblák belsejében lévő apró levegőbuborékok segítségével kiváló hőszigetelő hatást lehet elérni, ezáltal télen a meleg bent marad a házban, nyáron pedig kevésbé fog felmelegedni. Ez azt jelenti, hogy általa jelentős energiamegtakarítást tudunk eszközölni és növeljük az épület fenntarthatóságát.


Miért érdemes ezt a hőszigetelő rendszert választani?


A kőzetgyapot légáteresztő, ezért nagyon kellemes mikroklíma hozható létre. A lakásban keletkező pára a falakon keresztül el tud távozni, ezért nem lesz páralecsapódás és a penész sem tud megtelepedni a falakon.


A hőszigetelési képessége kitűnő, emellett pedig a hangszigetelése is jelentős. Megszűri a kinti zajokat, melyek nem jutnak be a házba. Ezáltal gondoskodik a bent élők nyugalmáról és lehetővé teszi a pihenést.


Nagyon fontos tulajdonsága, hogy nem éghető anyag. Tűz esetén nem kell attól tartani, hogy táplálja a tüzet és elősegíti az égést, mivel akár 1000 Celsius hőmérsékletnek is ellenáll.


A kőzetgyapot használatával egy környezetbarát anyagot választunk, ami a természetből származik, vagyis nem szennyezi a környezetet és az egészségre is teljesen ártalmatlan.


Nem kérdés, hogy hőszigetelésre szükség van, ahogyan az sem, hogy a kőzetgyapot tökéletesen alkalmas erre. Bár az ára magasabb a polisztirolnál, mindenképpen megéri ezt választani, azonban a helyes kivitelezéshez kérjük szakember segítségét.


Irány a webshop!