Mennyire gyorsak és hatékonyak manapság az etetőhajók?

Ennek a bejegyzésnek nem titkolt szándéka némileg segítséget biztosítani az etetőhajó kereséshez és választáshoz. Különösen azon horgászok számára, akil még bizonytalanok a döntés meghozatalát illetően.

Számukra igyekszünk részletesebben is megmutatni, mi mindenre érdemes figyelni a lehető legjobb döntés meghozatala érdekében. Bízunk benne, hogy a cikk iránytűként könnyítheti meg a dolgot, vagyis a döntést az etetőhajó kérdésköréről.

Kérdések, amik joggal merülhetnek fel bennünk etetőhajó után keresve

Az első és legfontosabb megválaszolandó kérdés, hogy az etetőhajó vajon ténylegesen elő tudja-e segíteni a horgászatunk eredményességét. Erre kell lehetőleg minél precízebben megvizsgálni magát a választ.

Mondjuk olyan formában, hogy kezdetnek szemügyre vesszük a Cheapfishing webáruház etetőhajó GPS nélküli, normál felhozatalát. Egyrészt a fizikai paraméterekre koncentrálva, másrészt a horgászatunk alapvető jellegét is szem előtt tartva.

Talán az utóbbi jelentheti a legjobb kiindulási pontot. Gondolni kell rá, hogy bojlis, feeder vagy egyéb peca közben mennyire akarunk nagyobb távolságokat, nehezebben elérhető helyeket meghorgászni. Illetve azt, hogy ezeknek az elérése normál dobással kivitelezhető-e, vagy sokkal jobb esélyeink lehetnek etetőhajót használva.

Ami szintén szempont lehet az etetőhajó használata előtt

Ha megvizsgáltuk a horgászatunk várható körülményeit, következő pontként jöhet az etetőhajók képességeinek a számba vétele. Ebből a szempontból az egyik elsődleges tényező a hatótávolság.

Manapság e tekintetben kimondottan nyugodtak lehetünk. Hiszen egészen könnyű és költséghatékony dolog már olyan modellt beszerezni, amelyik akár 400-500 méteres hatótávon belül is gond nélkül teszi a dolgát, és kiszolgálja az igényeinket.

A sebesség szempontjából sem nagyon kell mitől tartani. A modern készülékek simán tudják a 20-30 km/órás tempót, mindezt ráadásul akár automatizált működés mellett. Pillanatok alatt kivitelezve akár az etetést, a behordást vagy pedig a visszajövetelt is.

A felkészülés jegyében a következők átgondolása sem lehet rossz ötlet

Különösen a bojlis, a feeder vagy az egyéb békéshalas horgászat sikere múlik nagyban azon, hogy mennyire sikerül precízen etetni. Ez megint egy olyan szempont, aminek tükrében fel tud értékelődni az etetőhajó rendelkezésre állása.

Például olyan formában, ha megnézzük a hajó által biztosított kapacitást és terhelhetőséget. Itt sem nagyon kell már tartani nehézségektől. Másfél kilogrammig szinte a belépő szintű modellek is terhelhetők.

Ennélfogva nem kell sok kört menni a hajóval annak érdekében, hogy akár egy komolyabb alapozó etetést is be sikerüljön tenni a horgászhelyre. Még inkább kedvező hír lehet, hogy ezek az előnyök és paraméterek pusztán néhány tízezer forintért cserébe már viszonylag könnyedén elérhetők.

Irány a webshop!