Levendula - lila csodanövény

A levendulát nevezhetjük akár a virágok Whitney Houston-jának is - nincs olyan ember, aki ne szeretné. Ennek a növénynek azonban nemcsak az illata és az íze csodás, hanem többféle felhasználása is létezik, amelyek számos egészségügyi előnnyel járhatnak.

Használjuk alvászavarok kezelésére

Ha egész éjszaka csak hánykolódunk, akkor itt az ideje, hogy beszerezzünk egy diffúzort és hozzá levendulából készült illóolajat. Ugyanis néhány 2014-ben végzett tanulmány szerint az illóolajok, köztük a levendula belélegzése jótékony hatással volt az enyhe vagy közepes alvászavarban szenvedőkre.

Egy 2015-ös kutatás pedig arra a következtetésre jutott, hogy azok, akik levendulás aromaterápiát alkalmaztak, felfrissültebbnek érezték magukat az ébredés után.

Segítségével enyhíthető a mindennapi stressz

Ki mondta, hogy a habfürdőzés csak a gyerekek kiváltsága? Egy kellemes, forró fürdő kitűnő alternatívát biztosíthat a relaxálásra egy nehéz nap után. Azonban ha ezt még megspékeljük pár csepp levendula illóolajjal, akkor lesz teljes az ellazulás élménye.

Többféle fájdalmat is képes csillapítani

Nem számít, hogy akut, rövid ideig tartó vagy esetleg hosszú ideig tartó, krónikus, elviselhetetlen fájdalomról van szó, a levendulaolaj bármelyiket képes lehet enyhíteni.

Számos tanulmány vizsgálta már az évek során a fájdalomcsillapító hatását különböző körülmények között. Ezek pedig arra a következtetésre jutottak, hogy a belélegzése csökkentheti az injekció beadását követő fájdalmat, de akár a migrénes fejfájást is.

Még hosszú oldalakon keresztül részletezhetnénk a levendula használatának egészségügyi előnyeit, de fontos kiemelni, hogy a jótékony hatásai nemcsak ilyen formában aknázhatóak ki.

Díszítőelemként sem utolsó

Számos módja van annak, hogy az otthonunk belső terét egyedivé és frissé varázsoljuk. Talán az egyik legegyszerűbb megoldás, ha a levendulát, mint növényt csempésszük be a helyiségekbe, amely a mályvától a királyi liláig terjedő árnyalataival csodás hangulatot varázsol.

De akkor sincs minden veszve, hogy ha nincs lehetőségünk magát a növényt elhelyezni, mivel rengeteg olyan dekorációs elem létezik, amelyeken fellelhető, a Lakberbazár levendulaimádóknak szóló kínálata pedig bővelkedik bennük.

Ezek a termékek egyedülálló módon egészíthetik ki akár a konyhánkat, akár a nappalinkat, mivel már magának a tárgyaknak a látványa is nyugalmat sugároz.

Ajándéknak is tökéletes lehet

Igaz, hogy a karácsony már elmúlt, de még számtalan olyan ünnepnap elé nézünk, amelyhez szükség van különleges ajándékötletekre.

Amennyiben tanácstalanok vagyunk, hogy kinek mit vegyünk, akkor mindenképpen érdemes levenduladíszítésű termékekben is gondolkodni. Mivel aki kedveli a vintage stílust vagy egyszerűen csak a lila színt, azt bármikor feldobja egy-egy ilyen dekorációs elem látványa, így garantáltan örülni fog neki - legyen az egy levendulás fűszertartó, porcelán bögre vagy fémdoboz.

Irány a webshop!