Kültéri LED világítás – megéri!

A kültéri világítás sokaknál még ma is luxusnak vagy kellemetlen szükségletnek számít. Pislákoló izzók, elemlámpák vagy éppen veszélyesen sötét utak nehezítik az éjjeli tájékozódást a kertben vagy a telephelyen.


Pedig a megfizethető és minőségi kültéri világítás ma már nem csak álom. LED-es technikával mindenki gyorsan, takarékosan és hosszú távon gondoskodhat arról, hogy a kültér minden pontja látható legyen.


Miért van szükség kültéri világításra?


Megfelelő kültéri világítással rengeteg baleset megelőzhető lenne. A háztartás körüli károk gyakran banális okból történnek. Ilyen például, ha valaki este beállna a garázsba, de elsodorja a kukát, gödörbe hajt, esetleg rálép egy törött üvegre, elhagyott szerszámra, megbotlik a vakondtúrásban. Már önmagában ezek elkerülése miatt megéri világítani azokon a részeken, ahol feltételezhetően sötétedés után is közlekedünk.


A LED-es kültéri világítás a bűnmegelőzést is segíti. Ha láthatóvá tudjuk tenni a ház körüli részeket, kisebb az esélye a besurranásos lopásoknak. A telephelyeken is könnyebb felfedezni az illetéktelen behatolást, ha a falak mentén vagy az ajtók, ablakok környékén jók a látási viszonyok.


A kültéri világítás kihívásai


A kültéri világítás telepítése nem egyszerű. Ez a feladat átgondolt tervezést igényel, hiszen a fény, ami érkezéskor még jól jön, később zavarhat az alvásban. A látványos megvilágítás idegesítheti a szomszédokat, energiát is pazarolhat.


A modern rendszerek általában kiválóan vezérlehetők. A LED-es technológia egyik nagy előnye, hogy ezek a világítótestek nagyon jól bírják akár a rendszeres kapcsolgatást is, a fényerejük pedig viszonylag jól szabályozható. A segítségükkel akár távirányítható rendszert is megvalósíthatunk.


Hogyan spórolhatunk a LED-es világítással?


Az energiatakarékosság egyik módja, ha napelemes világításra váltunk. Ezzel a módszerrel gyakorlatilag ingyen energiát használhatunk. A mai, modern napelemek már télen is tökéletesen képesek ellátni a rendszert árammal, ráadásul a rendszer fényerejének szabályozása is megoldható. A napelemes LED világítás segítségével tehát az energiatakarékosság követelményének is eleget tehetünk.


A LED-es világítás azonban már önmagában is hatékonyan hasznosítja az energiát. A LED-ek nem melegszenek, így kisebb a veszteség, mint a hagyományos izzók esetében. Mivel a lámpák élettartama is hosszabb, mint a hagyományos izzóké.


Mire lehet használni a LED-eket?


A LED-es kültéri világításnak szinte végtelen variációja létezik. A LED-es homlokzati világítás például nem csupán a házak és telephelyek épületeit tudja fénybe borítani. Alkalmas lehet arra is, hogy különböző homlokzati reklámokat, molinókat világítson meg.


A leszúrható kerti lámpák - akár napelemes megoldással is - minden udvar praktikus kiegészítői lehetnek. Némi tervezéssel praktikus, energiatakarékos megvilágítást biztosíthatunk.

Irány a webshop!