Közeleg a nyár, lekerülnek a lábakról a zokni

Közeleg a nyár, lekerülnek a lábakról a zoknik

A hosszú és hideg őszi-téli hónapok után nemsokára, szinte átmenet nélkül köszönt be a hőség, és vele együtt kerülnek le a lábakról a zárt cipők. Ekkor fogod csak meglátni, hogy mekkora szükség van a pedikűrösökre.

Bár általános igazság, hogy az emberek sokkal kevésbé fordítanak gondot a lábuk és a lábkörmük esztétikájára és egészségére, ez közel sem jelenti azt, hogy ez így a jó. Éppen ezért, ha úgy érzed, szívesen tevékenykednél ezen a területen, akkor feltétlenül olvasd el mai írásunkat!


Mi tartozik egy pedikűrös feladatkörébe?

Ha nem pontosan tudod, mit is csinál egy lábakkal foglalkozó szakember, akkor fontos pontosítanunk. Az Alfakapos.hu pedikűrös képzésén az esztétikai pedikűr mibenlétét, annak lépéseit, valamint az ahhoz szükséges eszközök használatát sajátíthatod el.

Vagyis a pedikűrös lesz az, aki minden olyan beavatkozást elvégez a vendég lábán, amihez nincs szükség orvosi beavatkozásra. A körömvágás, a körömbőr eltávolítása, a formázás, a kényeztető kezelések, valamint a géllakkozás mind-mind a feladatkörébe tartozik. Ugyanakkor a benőtt sarkak és a gombás körmök kezelése, illetve a tyúkszem eltávolítása az egészségügyi pedikűr hatáskörébe tartozik.

Lesz elég munkád?

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ezt a szolgáltatást hányszor veszik igénybe az emberek, de azt kell mondanunk, hogy ez teljesen változó.

Tavasszal mindenkinek legalább egy alkalommal el kell látogatni a pedikűröséhez. Aki sokat talpal munka közben, neki javasolt a rendszeres látogatás, sőt, még a férfiak sem mentesülnek a pedikűrös kezétől, hiszen az ő lábuk is ugyanúgy igényli a gondoskodást.

Ebből talán látszik, hogy bőven lesz majd munkád, ha elvégzed az Alfakapos.hu pedikűrös képzését.


Mire lesz még szükséged?

Természetesen nagyon fontos, hogy szeress és tudj tiszta és rendezett környezetet teremteni és fenntartani magad körül, de elengedhetetlen az is, hogy kellő alapossággal fertőtleníts minden eszközt.

A szakmai tudás mellett néhány emberi tulajdonság is nélkülözhetetlen. Mivel a kezelés mindig állapotfelméréssel indul, ezért fontos, hogy gyorsan tudj ráhangolódni az emberekre. Vagyis, hogy mindenféle típussal megtaláld a hangod, hogy ne pusztán a lábukat kényeztesd, de összességében is kellemesen érezze magát nálad minden vendég.

Döntsd el, milyen formában szeretnél dolgozni!

Pedikűrösként még azt is meg tudod határozni, hogyan szeretnél dolgozni. Akad, aki kapásból saját szalonnal kezd, míg mások befutott szépségszalonban bérelnek széket, megint mások pedig szépségfarmokon és wellness hotelekben találnak maguknak állást.

Mindegyiknek megvan a maga előnye, ezért mindenképpen fontos, hogy a képzés elvégzése és a sikeres vizsga után alaposan mérd fel a saját igényeidet és lehetőségeidet, hogy minél boldogabban teljenek a munkával töltött napjaid.


Irány a webshop!