Korszerűsíteni szeretnéd a fűtési rendszeredet?

Bár talán furcsa, hogy egy melegebb időszakban kérdezünk ilyet, de hát mikor fejleszthetnéd jobban az otthonod fűtését, ha nem a szezonon kívüli időszakban? A nyár kifejezetten alkalmas ilyen munkálatok elvégzésére, hiszen akár a nyaralás alatti időszakra is tudod tervezni a munkát, így amíg te kipihened az év fáradalmait, addig az otthonod élhetőbbé és egészségesebbé válik.

A BIOKAY vályogvakolatok modern fűtési rendszere pontosan ezt adja neked a lehető legtermészetesebb módon. Ha eleged van abból, hogy az otthonod folyton penészedik, hogy egészségügyi problémákat okoz a fűtési rendszer vagy akár a falak, vakolatok anyaga, akkor bizony ideje elgondolkodni azon, hogy egy jóval természetesebb anyagvilág felé fordulj!

A vályog a reneszánszát éli

Míg az elmúlt évszázad elejéig a vályog volt a legnépszerűbb építőanyag, a nagy léptékű iparosodással és az építőipar fejlődésével bizony háttérbe szorult olyannyira, hogy egyenes szitokszónak minősült az ingatlanpiacon a betonnal, a téglával vagy az ytonggal szemben.

Aztán persze fordult a kocka, és egyre többen jöttek rá arra, hogy a szintetikusan előállított építőanyagok nemcsak a bolygónknak ártanak, hanem a lakóknak is, ugyanis sosem lesznek képesek olyan lakóklímát teremteni, mint amire a vályog képes.

És a vályogfalakon, vályogvakolaton túl még a falfűtés is természetes módon tud gondoskodni arról, hogy az otthonod megfelelő hőmérsékletű legyen.

Kombináld a vályogot a falfűtéssel!

A vályogos falfűtésnél aligha van egészségesebb és káros anyagoktól mentesebb változata a fűtésnek. Szerencsére nemcsak akkor lehet vályogos falfűtést beszerelni, ha vályogfalad van, ugyanis bármilyen falfelületre fel lehet szerelni a falfűtést, így akkor is lehetőséged van egy élhetőbb otthont teremteni, ha téglafalakkal rendelkezel.

A kiépítése mindenképpen szakembert igényel, mert ismerni kell az anyagokat, valamint a felviteli módokat, ugyanis a vályogvakolat felvitele, a vakolaterősítő hálózás és a felületképzés is meglehetősen komplex feladat.

Add át magad őseink tudásának!

Talán nem véletlen, hogy a harmadik évezred hajnalán egyre többen fordulnak el a túlságosan urbanizált, materialista világtól, és fordulnak inkább a naturálisabb, emberközelibb megközelítés felé: gyógynövények, saját konyhakert, racionalizált fogyasztás, környezetkímélő életmód jellemzi ezeket az embereket.

Sőt, ha már az élet minden területén igyekszel te magad is minél kisebb ökológia lábnyomot hagyni, akkor ne legyen ez másként az otthonod falaival és a fűtési rendszerével sem! A vályog, mint építőanyag, valamint a falfűtés mind-mind azt hivatott szolgálni, hogy minél kevésbé károsítsd a környezetet, miközben olyan lakóklímát teremtesz magadnak és a családodnak, ahol nem lesz penész, nem lesznek kipárolgó vegyszerek és szintetikus anyagok a levegőben, és ideális páratartalommal teszik komfortosabbá az élettered.

Irány a webshop!