Környezetbarát medencefűtési megoldás

Csobbanni a már hűvösebb napokon is? Nem akadály. Csobbanni a már hűvösebb napokon a saját kerti medencében is? Már ez sem akadály. Lehet a külső hőmérséklet több fokkal is hűvösebb, ha okos megoldásokkal vértezed fel magad, illetve a kerti medencédet, akkor semmi nem áll a kerti pancsolós szezon meghosszabbításának útjában.

A fekete hordós vízmelegítési elv modern változata

Akár hat fokkal is melegebb vízhőmérsékletet érhetsz el a kültéri medencédben, és nem is kell hozzá más, mint egy vagy több okos szolárpanel. Nézz csak körül a Medence Óriás szolárfűtés oldalán, ahol remek megoldásokat találhatsz ehhez.

A napenergia felhasználása melegítésre nem XXI. századi találmány. Biztos te is láttál már kertekben feketére festett, vízzel megtöltött hordót, amit a napsugarak melegítenek. Esetleg zuhanyoztál is már egy kertben ilyennel.

A LUX 800 szolár napkollektoros rendszer hasonló elven működik, ott is a sötét színű elemekben melegszik fel a víz. Ám ebben az esetben a melegítő panel vagy panelek a kerti medence szűrő- és keringetőrendszeréhez csatlakoznak, a víz tehát folyamatos mozgásban van bennük. Sokkal kellemesebb plusz vízhőfokokat nyerhetsz így gazdaságosan, azaz extra villamosenergia vagy gáz felhasználása nélkül.

Mekkora medencéhez mennyi panel szükséges?

A LUX 800 szolár napkollektoros rendszer nagyon könnyen és gyorsan telepíthető. Ha ügyelsz arra, hogy legalább hat órán keresztül közvetlenül süthesse a medence mellett a felállított panelt vagy paneleket a nap, akkor a rendszer nagyon jó hatásfokkal fog üzemelni. Persze azért arra nem árt figyelni, hogy a szolárpanelek alá ne kerülhessen semmi idegen tárgy, főleg olyan ne, ami kárt tehet az anyagában. A medencétől legalább 3,5 méteres távolságba helyezd azokat. A praktikus támasztólábakkal beállíthatod még az ideális dőlésszöget is.

Ha a medencéd 15 m³-es, akkor egy, ha 20 m³-es, akkor már három, ha pedig 30 m³-es, akkor ahhoz négy darab egymáshoz csatlakoztatott LUX 800 szolárpanelre lesz majd szükséged a sokkal kellemesebb hőmérsékletű víz biztosításához.

Növeld meg pár héttel

A LUX 800 napkollektoros vízmelegítő rendszer csak homokszűrővel felszerelt szivattyúval működtethető, papírossal vagy kvarcüvegessel nem. Ám magát a szivattyút nem kell nagyobb teljesítményűre kicserélned, ha egyébként tökéletesen el tudja látni a feladatát, azaz a vízforgatást.

Hogy sokáig tudd használni ezt a remek környezetbarát technológiát, gondosan ügyelj a rendszer helyes telepítésére, és tartsd télen a paneleket és az összekötőelemeket teljesen leeresztett, vízmentes állapotban és - lehetőség szerint - fagymentes helyen. Ha így teszel, akkor igen sokáig problémamentesen tudod majd alkalmazni mindig, és elég jelentősen, akár több héttel is meg tudod majd hosszabbítani a kültéri pancsolós szezont. Ha még medencetakarót is használsz éjszaka a vízfelszínen, a hatásfok még sokkal jobb is lehet.


Irány a webshop!