Klímaszerelés A-tól Z-ig

Ahogy jönnek a melegebb hónapok, szabadságra megyünk, és otthon is egyre többet tartózkodunk. Ilyenkor megnövekszik az igény a klíma készülékek iránt. Vannak, akik a ventilátorokat választják, mások a mobil klímákat. De egyre többen teszik le voksukat a split modellek és a hőszivattyúk mellett is. Általában a berendezések árában a hatásfokuk is megmutatkozik.


Érdemes ezeket a készülékeket a lakóhelyünk környékén működő céggel telepíttetni, hiszen helyszíni szemlével ők tudják a legoptimálisabb berendezést ajánlani. Keszthelyen és környékén jó döntés lehet az Ódor Klíma 2000 Kft. Hogy miért? A szolgáltatási körükbe nemcsak a beszerelés, hanem a karbantartás is beletartozik.


Daikin Gree, Syen, – csak néhány azok közül a márkák közül, amelyekben biztosan nem fogunk csalódni. Ezek mindegyikét tudja az említett cég telepíteni a brandek kiemelt partnerként.


Kezdjük az ajánlatkéréssel!


A klíma telepítésének első fázisa az ajánlatkérés. Érdemes több, referenciák alapján megbízhatónak számító cégtől is kérni árat a beszerelésre. Ma már ez általában egy online űrlap kitöltésével kezdődik, ami alapján felveszi velünk a kapcsolatot az érintett cég. Ennél a pontnál még nem fogunk árat kapni, hanem egy helyszíni felmérés következik.


Mi történik a terepszemlén?


Ahhoz, hogy megfelelő árajánlatot kapjunk, a telepítő vállalkozásnak fel kell mérnie nálunk a terepet. Vagyis látnia kell, hogy hová, hogyan lehet beszerelni a berendezést. Itt már az is kiderül, hogy melyik készülék lehet megfelelő számunkra.


Ha például egy intelligens eszközt keresünk, ami még az otthonunk stílusos kiegészítője is, akkor a Daikin termékek közül érdemes választani. Energiahatékonyak, és még a levegőt is megtisztítják az allergénektől. Mellettük egy forró nyári napon is abszolút komfortosan tölthetjük a szabadidőnket beltérben is!


Ezek után kapunk egy árajánlatot, melyet ha elfogadunk, jöhet a szerelés!


Hogyan zajlik a telepítés?


Ideális esetben a telepítő cég a megadott időpontban megkezdi a munkálatokat. Arra jó, ha felkészülünk, hogy időigényes lesz, és fúrás-faragással is jár. Ehhez a feladathoz speciális szakvizsgával rendelkező szerelő is szükséges, ugyanis a klímagázt nem kezelheti bárki. A beszerelést próba követi, ahol eldől, hogy megfelelő-e az eszköz működése. A használathoz is kapunk útmutatást, melynek fontos része a rendszeres szerviz.


A karbantartás jelentősége


Egy klímatelepítés nem zárul le azzal, hogy elkezd hűteni a berendezés. Karban is kell tartani! Ez általában a garancia része, de korosabb készülékeknél is fontos legalább évente egyszer fertőtlenítést végezni. Sterilizálás nélkül a pangó víz miatt elszaporodhatnak a vírusok és egyéb kórokozók benne. Hosszabb távon pedig az eszköz hatásfoka is romolhat. Bizonyos időközönként a klímagáz szintjét is ellenőrzik.


Számtalan klíma létezik, nem is olcsó a beruházás, ezért kérjünk tanácsot szakemberektől, mielőtt döntenénk. Olyan céget keressünk a telepítéshez, akik a teljes folyamatot koordinálják, és az utólagos szervizeléseket is elvégzik.


Irány a webshop!