Kellemes és dekoratív környezetet az otthoni kikapcsolódáshoz

A szabadidő eltöltéséhez rengeteg kiváló programot találhatunk, de mi van akkor, ha nem szeretjük a tömeget vagy nincs kedvünk kimozdulni otthonról? Ha úgy rendezzük be az otthonunkat, hogy kellemesen tudjuk tölteni az időt a házban vagy a kertben, akkor megoldható az ingatlanon belül is a kikapcsolódás.


Társasházakban alkalmas lehet az erkély, terasz, családi házak tulajdonosainak pedig ott van az udvar, amivel lehet mit kezdeni. Egy árnyékot adó pergola vagy egy szabadtéri medence is tökéletes alapot adhat a kiváló programokhoz. Ha szeretnénk, hogy az udvar, a terasz vagy az erkély természetes hatású, kényelmes burkolatot kapjon, akkor a műfű lesz a legjobb megoldás.


Könnyű karbantartás


A műfű egyik legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag gondozásmentes. Nem kell ápolni, mint a valódi gyepet, aminek ráadásul a telepítése is időigényes, nem csak a gondozása. Elfelejthetjük a fűnyírást, a gazolást, viszont cserébe egész évben ragyogó zöld színben pompázik a kert vagy a balkon.


A műfüvet természetesen a napsugarak sem szárítják ki, arról nem is beszélve, hogy ellenáll a tűznek is. Azonban a parázzsal érdemes vigyázni, hiszen az foltot hagy rajta, legyen cigaretta vagy a grillezőből kipattant izzó darab. Egyébként a tűzrakó helyen ne alakítsunk ki műfüves területet, hiszen bár nem gyullad fel, de könnyen megolvadhat.


Időnként persze előfordulhatnak száraz szennyeződések, ezeket távolítsuk el partvissal, felmosóval, vagy ha a kertben van a műgyep, akkor használhatunk lombfúvót, illetve nagyobb piszok esetén akár slagot is.


Milyen típusok vannak?


A Szőnyeg textil webáruház kínálatában megtalálhatod a számodra ideális terméket, de mit is jelent ez? Szükséged lesz nemcsak az alapterület méretére, ahova telepíteni fogod a műfüvet, hanem azt is tudni kell, hogy kültéri vagy beltéri lesz az elhelyezés.


A szálhosszúság is lényeges, nem is beszélve a sűrűségükről és a színükről. Kertbe mindenképp érdemes természetes hatásút választani, ami két színből áll, így sokkal élethűbb. A jó minőségű termékeknek nehezen lapulnak el a szálai, amelyek selymesen puhák. Tapintásuk kellemes, rugalmasak, tartósan megtartják színüket és strapabíróak is.


Lehet kapni méretre vágott kész termékeket is, valamint tekercses kivitelben, amit megrendeléskor szabnak nekünk a kívánt méretre. Mikor célszerű telepíteni a műfüvet? Amikor nincs se túl meleg, se túl hideg, és nem esik az eső.


Rendkívül mutatós és kényelmes


Ha kiválasztottuk és megvásároltuk a legtökéletesebb műfüvet, már csak a telepítésre kell figyelni, hogy optimális legyen. Nagyon jól mutat a medence mellett, ráadásul kimondottan komfortosabb érzés egy puha műfűre lépni, mint a forró térkőre vagy esetleg a rovaroktól hemzsegő élő gyepszőnyegre.


Az allergiában szenvedőknek sem fog gondot okozni, mert antiallergén, úgyhogy nem rontja az esetleges tüneteiket. Ha vigyázunk rá, hosszú ideig fogja díszíteni az udvarunkat, a teraszt vagy az erkélyt, de arra figyeljünk a választásnál, hogy beltérit csak fedett területre vegyünk.


Irány a webshop!