Kantavár titkai

A Mecsekerdő erdei iskolái idén ünneplik 25. évfordulójukat, a jubileumi évet ikonikus helyszíneket is érintő, nyolc elemből álló túraprogrammal teszik emlékezetessé. A sorozat hetedik, november 6-ai alkalmán a résztvevők Dömörkaputól indulva ismerkedhetnek a késő őszi erdő természeti értékeivel és káprázatos látványával, valamint a legendákkal és titkokkal átszőtt Kantavárral is.

A programsorozat utolsó előtti, november 6-ai, szombati kirándulásán a már éppen nyugovóra készülő természethez kerülhetnek közelebb a túrázók a Közép-Mecsekben. A Dömörkaputól induló, 5,8 km hosszú túrán erdőpedagógusok kalauzolják a résztvevőket. Az útvonal érinti mára csak romjaiban látható, titokzatos sorsú, feltehetően a tatárjárás után épült és a legendák szerint egy Kanta nevű rablólovag birtokolta – ma már csak romokban látható – Kantavárt, amely nem csak megközelíthetetlen erősség, hanem egy drámai szerelmi történet helyszíne is volt. A kiránduláson tanösvény, kilátó, régi felhagyott kőbánya és erdei pihenők is várják az erdőjárókat.


Kép
Kantavári forrás
Fotó: Guba Csaba

Program

Időpont: 2021.november 6., 10:00 óra

Útvonal: Dömörkapu – Kis-réti tanösvény – Kis-rét – Kantavár – volt Kantavári kőbánya – Dömörkapu – Flóra-pihenő

Találkozó: Dömörkapunál a 34-es, 35-ös helyijárat buszmegállójában (Megközelíthető: személyautóval, vagy Pécsről a jelzett időpontban a 35-ös számú helyi buszjárattal.)


Kép
Dömörkapu
Fotó: Guba Csaba

Részvételi díj: 1000 Ft/fő

A programra a tura@mecsekerdo.hu e-mail címen lehet regisztrálni.

Az ősz folyamán még egy túrán lehet részt venni és azok, akik a sorozat keretében legalább 25 kilométert gyalogolnak, a Mecsextrém Park következő szezonjára szóló, egész éves bérletet is nyerhetnek.

További jubileumi túrák


Kép
Kilátó_a_Flóra_pihenőnél
Fotó: Guba Csaba

11.20. Gyertek velünk erdőt járni: Remete-rét és a Lapis (az időjárás miatt elhalasztott október 9-ei túra új időpontja)

Részletek a Mecsekerdő honlapján és Facebook-oldalán:

https://www.mecsekerdo.hu/erdei-iskola https://www.facebook.com/events/409321140776634

Irány a webshop!