Izgalmas dzsungeltúra Szumátrán

Az egzotikumot és az extrém utazásokat kedvelő turisták kiváló úticélja a világ 6. legnagyobb szigete, Szumátra. Az Indonézia különleges világát színesítő óriássziget nem kifejezetten fő turistacélpont, mint a közkedvelt Bali, de az izgalmakra vágyó utazók népszerű térsége.


Indonézia nyugati részét elfoglaló, trópusi dzsungelekkel borított területén számos vadállat osztozik, melyek között sok a veszélyeztetett, kihalófélben lévő faj. Varázslatos növényvilág és rengeteg vulkán teszi még különlegesebbé ezt a gyönyörű, csodálatos vidéket.


Különböző törzsek élnek a szigeten, vannak köztük olyanok is, melyek nem is annyira régen még a kannibál életformát testesítették meg. Utazhatunk elefántháton, kihalt tengerpartokat is találhatunk, és barátkozhatunk orángutánokkal a dzsungelben.


Újjászületés Szumátrán


Szumátra az a hely, ahonnan már más emberként tér haza a vagány és bevállalós kalandor. Aki ide ellátogat, garantáltan újjászületik a szigeten, és átértékeli addigi életét és az általa ismert világszemléletet.


A sziget közvetlenül az Egyenlítőn fekszik, fővárosa Medan, népessége nagyjából 50 millió fő. A vulkánokon és dzsungeleken kívül az ültetvények is nagyon népszerűek a látogatók számára. Szumátra trópusi esőerdői részei az UNESCO világörökségének. Két évszak létezik a térségben, célszerű április és október közé tenni az utazást, mert ilyenkor nem jellemző az intenzív esőzés, de novembertől április közepéig igen.


A szumátrai orángután


Az egyik legkedveltebb és legizgalmasabb program a nemzeti parkokban szafarizni, elefántok, tigrisek, tapírok és a jellegzetes szumátrai orángutánok félelmetes közelségében. Az eredetileg egy fajnak tekintett orángutánok ma már 3 különböző fajra különülnek.


Ezek egyike a szumátrai orángután, amely csodálatos színével és vicces kinézetével rabul ejti a dzsungel vándorait. Sajnos az erdőtüzek, a vadászat és az illegális állatkereskedelem révén nagyon sok egyed elpusztult, ez az egyik legveszélyeztetettebb faj a világon.


Az állatvédőknek és a visszatelepítő programoknak köszönhetően egyelőre megmenekültek a kihalástól, és számuk is megnőtt valamennyire. De az állatkertek is küzdenek ezeknek az emberszabású majmoknak a megmaradásáért világszerte.


Az orángutánok főleg fügével és különböző gyümölcsökkel táplálkoznak, de szeretik a virágokat, rügyeket, gallyakat, leveleket is. Éjszakára fekvőhelyüket lombokból készítik nagyjából 10-20 méter magasságban a fán.


A dzsungel titkai


Ezekben az erdőkben közvetlen közelről megismerhetjük, hogyan él együtt az ember, az állatok és a természet egymással és egymásért. A dzsungel mindig tartogathat számunkra újabb és újabb izgalmas meglepetést, nagyszerű kalandot.


A helyi emberek barátságosak a turistákkal, és szívesen érzékeltetik, mutatják be szokásaikat a kíváncsi látogatóknak. Aki egy igazán élményekkel teli, kalandokban gazdag utazásra vágyik egy trópusi szigeten, Szumátrát kár lenne kihagynia céljai közül.


Irány a webshop!