Ismerkedjünk a főzőlapok típusaival!


Amikor új konyhát tervezünk, vagy éppen új konyhai berendezések beszerzését fontolgatjuk, több szempontot is figyelembe kell vennünk annak érdekében, hogy jó döntést hozhassunk. Az egyik nagy kérdést az fogja jelenteni, hogy a sütést és a főzést hogyan szeretnénk majd megvalósítani.


Egy konyha esetében ugyanis amellett, hogy természetesen fontos az esztétikum és a praktikum is, a funkcionalitás tekintetében is meg kell felelnünk az elvárásoknak, saját konyha esetében ez azt fogja jelenteni, hogy a mi igényeinket kell tudnia kielégíteni.


Milyen főzésre alkalmas készülékek közül válogathatunk?


Az egyik opció a hagyományos modell, amelynél egyetlen berendezés biztosítja a főzést és a sütést, de ma már gyakrabban választjuk a különálló főzőlapokat, elsősorban azért, mert így szabadon jelölhetjük ki a helyét a sütőtől függetlenül, s ez szabadságot ad a bútortervezést tekintve is.


A Márkabolt.hu minőségi gázfőzőlapjai közül válogatva lehetőségünk van arra, hogy akkor is a gázzal történő főzés mellett döntsünk, ha nem szeretnénk hagyományos kivitelű berendezés mellett dönteni. A főzőlapok két másik fajtáján, az indukciós, valamint az elektromos változatokon felül ez is egy olyan opció, amelyet érdemes megfontolni. Nézzük meg, milyen kedvező tulajdonságok szólnak a gázfőzőlapok mellett!


A gázzal történő főzés előnyös vonásai


Magyarországon a gázon való ételkészítés egy elterjedt, megszokott és szívesen alkalmazott lehetőség már nagyon régóta. A gázfőzőlapok alkalmazása könnyű, a velük történő főzés gyors és eredményes.


Nagyon egyszerűen és precízen tudjuk szabályozni a hőmérsékletet, és azok számára, akik ehhez a módszerhez vannak hozzászokva, nem könnyű átállni más elven működő főzőlapra. A gázfőzőlapok előnye az, hogy pillanatok alatt felforrósodnak, és le is hűlnek kikapcsolás után. Ez előfordulhat, hogy egy kisgyermekes családban fontos szempont, hiszen kisebb valószínűséggel fogja megégetni magát a kicsi a már kikapcsolt főzőlaphoz érve, mikor már senki sem figyel.


Az edények kiválasztásával kapcsolatban is kevesebb ellenjavallat van gázfőzőlap esetében, hiszen gyakorlatilag szinte bármilyen alapanyagút nyugodtan választhatunk. Ez a modernebbnek számító indukciós modelleket alkalmazva nem feltétlenül igaz.


Mit várhatunk egy modern gázfőzőlaptól?


Az Electrolux KGG75362K modellje egy beépíthető, modern változat. Ugyanúgy 1 és 9 között választhatjuk ki a főzés intenzitását, mint a legtöbb mai készüléknél. Ennél a gázfőzőlapnál már környezetvédelmi, energiatakarékossági szempontok is megjelentek, például a Speed Burner gázégők révén mintegy 20%-nyival mérséklődik az energiaigény. Mivel a láng pontosan az edények megfelelő részét éri, így még gyorsabban végezhetünk a főzéssel.


Egy modern gázfőzőlap esetén már a megjelenés miatt sem kell aggódnunk. Hiszen esztétikus üvegfelület szolgál alapként a gázégőkhöz, egyszerre megidézve a régi és a mai idők hangulatát. A gázfőzőlap egy remek választás!


Irány a webshop!