Innovatív online eszközök álláskeresőknek

Életünk során feltehetően találkozunk nehézségekkel a munkaerőpiacon. Ilyen például ha megszűnik hirtelen a munkaviszonyunk, vagy ha tartósan nem érezzük jól magunkat egy munkahelyen és váltani szeretnénk, vagy ha nehezen találunk számunkra megfelelő állást.


Útmutató a bizonytalanságokban


A modern kor egyik legfőbb jellemzője a folyamatos változás, és ahogy Darwin mondta, csak az éli túl, aki a leggyorsabban tud alkalmazkodni. Az elmúlt időszakban sokan kerültek bizonytalan helyzetbe. A pecsallas.hu/allaskereso azoknak segít, akik épp most veszítették el az állásukat, vagy változtatni szeretnének.


Időgazdálkodás hatékonyan


Amikor kiemelkedően stresszes időszakot élünk, még fontosabb az irányított gondolkodás és a szabadidőnk megfelelő felhasználása. Ilyenkor érdemes például készíteni egy új önéletrajzot, amely ha a kritériumoknak megfelelően van megírva, helyesen megfogalmazott, jól megformázott, akkor kitűnik a tömegből, nagyobb az esély, hogy behívjanak személyes interjúra. Érdemes regisztrálni weboldalakon, ahol önéletrajz sablonokat tudunk szerkeszteni és egyedire formázni, ilyen például a Canva. Fontosak az emberi kapcsolatok is, így ha felvesszük a kapcsolatot egy régi ismerőssel, akkor nemcsak egy jó beszélgetéssel lehetünk gazdagabbak, hanem egy új állásajánlattal, új nézőpontokkal is.


A nagy számok törvénye


Ahogy telik az idő, egyre nagyobb a nyomás rajtunk. Ezért sarkalatos pont a rendszeresség. Kitűzhetünk egy célt, hogy mennyi időt töltünk az álláskereséssel naponta.. Egyszerű a matek: minél több pozícióra pályázunk, annál több interjúra hívnak be, ezáltal nagyobb az esély a sikeres elhelyezkedésre.


Tudatosság a hétköznapokban


A pszichológiában ismert fogalom, a reziliencia, amely rugalmas ellenállást jelent. Ha akaratlagosan fejlesztjük azt a képességünket, hogy elfogadjuk a kiszámíthatatlan helyzeteket, segít megoldani az akadályokat. Ennek eredményeként magabiztosabbak leszünk, megtanuljuk irányítani a körülöttünk lévő dolgokat.


Többet pénzzel, mint erővel


Ahhoz, hogy tudatosan kezeljük a havi kiadásokat, néhány lépést szükséges megtenni. Ha vezetjük a kiadásokat és a bevételeket, könnyebb kézben tartani a pénzügyeket. Ehhez számos online program elérhető, ami nagyban megkönnyíti a mindennapokat. Ebben a kérdésben is elengedhetetlen az tervezés. Érdemes előre átgondolni a következő időszakot, milyen céljaink lesznek, és azokhoz mennyi anyagi forrást kell biztosítani. Ugyanakkor célszerű azzal is számolni, hogy bármikor bevétel nélkül maradhatunk, így ilyen esetekre is mindig tartalékoljunk. Minden állapot átmeneti, így ha számolunk az esetleges nehéz időkkel, nem fogunk pánikolni, ha mégis bekövetkezik.


Milyen újszerű eszközökkel tehetjük sikeressé az álláskeresést?


Ha az alapokat lefektettük, ajánlott felvenni a lépést a modern korral. Napjainkban a munkáltatók a hirdetésben szereplő kérdésekre kérhetnek videós válaszokat is, ezért érdemes a digitális világban is kicsit megvetni a lábunkat.


A PecsAllas.hu további szakmai iránymutatása segíthet a kívánt eredmény gyorsabb elérésében.


Irány a webshop!