II. Levendulaszüret Magyarszéken

Időpont
2024.06.08. 10:00 - 06.30 18:00:00

Szedd magad levendulaszüret Magyarszéken, a szőlőhegyen.

A több, mint 2000 m2-en elterülő mélylila francia levendulából álló levendulamező a Mecsek északi lankáján helyezkedik el, Pécstől mindössze 20 km-re, a Sikondai-tavak szomszédságában.

Nyitva tartás (az időjárás függvényében változhat):
június 8-9. 10:00-18:00
június 15-16. 10:00-18:00
június 22-23. 10:00-18:00
június 28-30. 10:00-18:00 (pénteken is nyitva)

Megközelítés autóval:
A 66-os útról Magyarhertelend/Orfű irányába lekanyarodva a Hársfa utcán továbbhaladva az aszfaltos utat követve lehet feljutni a hegyre, innen már közvetlenül néhány perc alatt a levenduláshoz lehet jutni. Az útvonalon kihelyezett táblák segítik az útbaigazítást.
Fontos! A Google Maps a hegy másik oldaláról - Sikonda felől - vezet el a levenduláshoz, amely egy meredekebb és kavicsos útburkolattal rendelkező útvonal. Ezért javasoljuk hogy a Google Maps használata esetén inkább a Magyarszéki Postát írjátok be úti célként, innen egyenesen továbbhaladva könnyedén eljuttok hozzánk. A parkolás a levendulás melletti füves területen ingyenesen biztosított.
Megközelítés tömegközlekedéssel (a helyszín két irányból is megközelíthető):
a faluközpontból a Magyarszék, barátúri elágazás buszmegállóból elindulva a Hársfa utca irányába aszfaltos úton enyhe emelkedőn közelíthető meg kb. 25 perc alatt (2 km), illetve a komolyabb túrára vágyóknak a Komló (Sikonda) elágazásban lévő buszmegállót ajánljuk. Innen a hegy másik oldaláról lehet eljutni a levenduláshoz egy meredekebb, kavicsos úton keresztül

Tudnivalók:
- Levendulát csak a helyszínen vásárolt arató táskába lehet szedni, melynek megvásárlása egyúttal a belépésre jogosít. A kisebb méretű 1500 Ft, a nagyobb méretű 2500 Ft-ba kerül, csak készpénzes fizetés lehetséges
- A levendula szüretelése kizárólag éles ollóval, metszőollóval lehetséges, amelyet kérnek, hogy vigyenek magukkal, mivel csak korlátozott számban tudnak biztosítani.
- A levendulát nem csak mi, hanem a méhek és egyéb beporzók is előszeretettel látogatják, ezért kérik, hogy kellő vigyázattal szedjék a virágokat. Amennyiben tudják, hogy allergiásak a rovarcsípésekre, kérik, hogy aszerint készüljenek a szüretre.
- A levendulásba szeretettel várják a kutyákat is, de a többi látogatóra és a levendulákra való tekintettel kérik, hogy pórázon hozzák a kis kedvenceket.

facebook esemény: II. Levendulaszüret Magyarszék | Facebook , Lavender Hill Mecsek | Magyarszék | Facebook

Irány a webshop!