Így segít a ballonos ásványvíz környezetünk megóvásában

A környezetvédelem az elmúlt évek legfontosabb kérdésének számít. Egyre többen keresik azokat a lehetőségeket, amelyek segíthetnek abban, hogy a hétköznapjaikat fenntarthatóbban élhessék, minimálisra csökkentve ökológiai lábnyomukat.

Ilyen megoldást jelent a ballonos ásványvíz is, ami nemcsak kényelmes, de környezetkímélő alternatívát kínál a PET-palackos termékekkel szemben. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy miért!

Kevesebb műanyaghulladék

Sokan nem tudják, hogy friss, tiszta ásványvizet már az interneten is rendelhetünk. A GottiWater oldalán elérhető ballonos vizek pedig nemcsak kényelmes és egészséges megoldást jelentenek a napi folyadékbevitel biztosítására, de környezetkímélőek is. Ennek legfőbb oka, hogy az ásványvizet betétdíjas ballonokban vásárolhatjuk meg, amelyeket használat után visszaválthatunk. Ez a módszer segít a műanyaghulladék minimalizálásában.

Ha PET-palackos vizet fogyasztunk, egy héten akár 15-20 felesleges flakont is elhasználunk. Ez éves szinten hatalmas környezeti terhelést jelent, ami még akkor sem elhanyagolható, ha minden egyes palack a szelektív hulladékgyűjtőbe kerül. A ballonos víz vásárlásával tehát hatékonyan kímélhetjük meg környezetünket az óriási hulladékmennyiségtől, ráadásul pénztárcánknak is jót tehetünk, hiszen nem kell többé felesleges műanyag szemétre költenünk.

Minimális károsanyag-kibocsátás

Kevesen gondolnak bele, de a palackozott víz fogyasztása nem csak a szemét miatt okoz nagy környezeti terhelést. A flakonok előállítása, a termékek palackozása és csomagolása is rengeteg károsanyag-kibocsátással jár, ami majdnem annyira káros a környezetünkre, mint a vízbe és a földbe kerülő mikroműanyagok.

A ballonos víz vásárlásával a károsanyag-kibocsátást is minimalizálhatjuk. Hiszen mind az előállítás, mind a szállítás során kevesebb CO2 és egyéb mérgező anyag kerül a levegőbe. És mivel a víz a rendelés után egészen az ajtónkig érkezik, így autóba se kell ülnünk érte, ami szintén segít abban, hogy ökológiai lábnyomunkat hatékonyan csökkentsük, mindezek mellett pedig még spóroljunk is egy keveset.

Az egészség mindenekelőtt

Ahogy említettük, a ballonos víz nemcsak a környezet, de az emberi szervezet számára is tökéletes választást jelent. Természetes forrásból származik, nem tartalmaz adalékanyagokat, azonban több fontos tápanyag is megtalálható benne, ami az idegrendszerünk és immunrendszerünk számára egyaránt nélkülözhetetlen.

A ballonok esetében ráadásul mikroműanyagok kioldódásától is kevésbé kell tartanunk, ami a PET-palackos alternatíva esetében az egyik legnagyobb, leginkább aggasztó problémát jelenti. Amennyiben tehát hétköznapjainkat szeretnénk egészségesebben és fenntarthatóbban élni, érdemes egy próbát tenni a visszaváltható ballonokban kapható tiszta ásványvízzel.


Irány a webshop!