Így rendezd be stílusosan az étkezőt!

Amikor egy új ház építése vagy egy régi lakás felújítása során eljön az a pont, hogy a lakberendezéssel is foglalkozzunk, az nagy öröm mindenki számára. Ilyenkor merül fel azonban a kérdés: milyen legyen az otthonunk stílusa?


Nos, a jó hír az, hogy nem kell minden szobának egyformának lennie, lehet más uralkodó árnyalat és anyag a nappaliban, megint más a hálóban, de ugyanígy az étkezőben is. Mi most ez utóbbi kialakításához hoztunk pár ötletet!


Étkező bohó stílusban


Ma már az étkezőbe való bútor kiválasztása is alapos megfontolást igényel, de szerencsére a VIP Kanapé webáruház étkezőbútorai között igen sokféle megoldással találkozunk, így könnyen megtalálhatjuk az oldalon a kedvünkre való darabot.


Itt az a jó, hogy külön-külön is meg lehet vásárolni az asztalt és a székeket is, ezért például egy bohó stílusú étkezőt egyszerűen létre tudunk hozni.


Mi jellemzi ugyanis a bohó stílust? Elsősorban az eklektika: az össze nem illő elemek társítása, a vidám színek, a lüktető életkedv. Nem véletlen nevezik a művészek kedvencének ezt a stílust, hiszen valóban érezhető a kialakításban a szabadság, a bohémság.


És hogyan érhetjük el ezt az ebédlőben? A legegyszerűbben úgy, ha különböző színű – és akár típusú – székeket vásárolunk az asztal mellé.Milyen étkezőszékek és -asztalok léteznek?


Nem is gondolnánk, de bizony nemcsak a megszokott, 8 személyes, fából készült asztallal és robusztus székekkel rendezhetjük be az étkezőt. Vannak sokkal modernebb darabok is, amelyeket jól kombinálva egyedi stílusú helyiséget hozhatunk létre.


Játszhatunk a színekkel, a formákkal és az anyagokkal is. Napjaink étkezőbútorai nagyon kellemes látványt nyújtanak, igazán kényelmesek és időtállóak.


Az asztalok többsége széthúzható, bővíthető, így bármikor tudunk plusz terítékről gondoskodni. A bútorok leginkább magasfényűek, amelyek elsősorban a modern és minimalista konyhákban mutatnak jól, de skandináv stílus esetén is választhatunk ilyen asztalt.


Az sem ritka ma már, hogy nem négy lábon állnak ezek a kiegészítők. Vannak egylábú vagy keresztezett lábú modellek is, amelyek szintén remek választásnak bizonyulnak.


A székeknek több fajtájuk van: a szánkótalpas székek mellett választhatunk akár bárszéket is, ha az ízlésünk úgy kívánja. Egy loft lakásban például nagyon kedvelt ez a fajta lakberendezés.


De ha a hagyományos, négylábú székeket részesítjük előnyben, az is rendben van. Mivel a modern étkezőszékek kárpitozottak, a szín alapján érdemes közülük választani.


Mire figyeljünk az étkezőbútor kiválasztásánál?


Mint sok más esetben, itt is a helyiség mérete számít. Jól nézzük meg, befér-e az adott darab az étkezőbe, ha az asztalt kinyitott állapotban használjuk, akkor is elfér-e mindenki, jut-e elegendő hely a háziasszonynak is az étel tálalásához?


A székek elrendezése a következő módon történjen: legalább 70 cm-re lehessen őket kihúzni, és minimum 60 cm távolságra legyenek egymástól.


Ha megvan az ideális bútor, akkor már csak a dekorációs kellékeket kell beszereznünk, hogy stílusosan legyen kialakítva az étkezőnk.

Irány a webshop!