Hogyan találd meg az ideális konferenciatermet?

Az ideális konferenciahelyszín megtalálása elsőre talán nem tűnik túl bonyolult feladatnak. Egy kis kutakodás után viszont könnyedén rádöbbenhetünk arra, hogy a kínálat igen széles, a bőség zavara pedig egyáltalán nem segíti elő a gyorsabb döntéshozatalt.


Ahhoz, hogy a céges konferencia sikeres legyen, kulcsfontosságú lépés az alapos tervezés. Már a legelején érdemes meghatározni, hogy körülbelül hány résztvevővel számolhatunk, milyen típusú rendezvényt szeretnénk lebonyolítani, és hogyan oldható meg a minél könnyebb megközelítés.


Ezenkívül persze még jónéhány olyan dolog van, amit érdemes szem előtt tartani, hogy minél gördülékenyebben menjen le az esemény. Mutatjuk a legfontosabbakat!


Megközelíthetőség


Az első és legfontosabb szempont, hogy a rendezvényterem, konferenciaterem minden résztvevő számára könnyen elérhető és megközelíthető legyen. Ha például a főváros szívében van az irodánk, akkor a résztvevők nem feltétlen fognak vidékre vágyni, és fordítva.


Városon belül sem mindegy, hogy hol található a rendezvényhelyszín. Nem kell feltétlen a város szívébe szervezni az eseményt, de ne is a peremkerületeket részesítsük előnyben. Fontos, hogy nem csak autóval, de tömegközlekedéssel is elérhető legyen.


Fontos még, hogy a konferenciaterem kellően tágas legyen, hiszen nem túl kényelmes összezsúfolva tölteni egy vagy több napot. Természetesen ehhez az is fontos, hogy időben tisztában legyünk a résztvevők pontos számával.


Technikai felszereltség


Egy ideális konferenciaterem rendelkezik mindazon technikai eszközzel, amely a céges esemény sikeres lebonyolításához elengedhetetlen. Ezek közé tartozik az internetkapcsolat, a laptop, a mikrofon, a flipchart tábla, hangtechnika.


Természetesen ezek pótlása megoldható más módon is, viszont ez extra szervezést, időt és energiát igényel, emiatt pedig csak bonyolítja az amúgy sem könnyű tervezést. Szerintünk egyszerűbb, ha minden egy helyen van, hogy ne kelljen ezekbe belebonyolódni!


Csendes környezet


Bár a céges rendezvények fontos célja a kapcsolatteremtés, valljuk be, elsősorban ezek az események a munkáról szólnak. Így bármennyire vonzó is egy nyüzsgő, belvárosi helyszín, ez esetben jobban járunk, ha egy csendesebb, nyugodtabb vendéglátóhelyet részesítünk előnyben. Így semmi sem terelheti el a figyelmet a feladatokról.


Minél kellemesebb a hangulat az adott helyen, annál jobb élményt hagy maga után a konferencia. Előzetesen érdemes lehet ellátogatni a helyre, hogy megfigyeljük az atmoszférát, a személyzetet. Így nem érhet minket csalódás a fontos napon.


Plusz pont, ha a konferenciaterem egyedi igények alapján testre szabható, hogy biztosan úgy történjen a céges rendezvény, mint ahogy megálmodtuk.

Irány a webshop!