Hogyan állapíthatjuk meg pontosan a gyűrűméretünket?

A gyűrű méretének meghatározása bonyolultabb, mint amilyennek hangzik. Az ujjaink mérete napról napra és évszakról évszakra változik.


A meleg időjárás például teltebbé teszi őket, de ugyanez a hatás jelentkezik egy pizzázós este vagy egy töltött burrito elfogyasztása után is. Sőt a méretünk akár változhat a kívánt gyűrűstílus alapján.


Szóval akár saját gyűrű méretedet szeretnél megtudni, akár meglepetést szeretnél szerezni a partnerednek, és választani számára egy csodaszép modellt az ÉKSZERdesign gyűrűi közül, mi mindent összegyűjtöttünk, amit tudni érdemes.


Mikor túl kicsi?


Ha a gyűrű nem csúszik le könnyedén az ujjunk alsó részéhez, ez azt jelentheti, hogy a mérete túl kicsi. Egy másik egyértelmű jelzés lehet, ha a gyűrűtől az ujjunk lilává vagy pirossá válik, és nehezen tudjuk kényelmesen ökölbe szorítani a kezünket, ha rajtunk van.


Mikor túl nagy?


Egy kézenfekvő módszer a túl nagy méret megállapítására, hogy az ujjainkat a padló felé lógatjuk. Ha a gyűrű azonnal lecsúszik, akkor egyértelműen túl nagy. Egy másik egyértelmű jel pedig, hogy ha a gyűrű könnyen forog az ujjunkon, amikor mozgatjuk a kezünket.


Mikor beszélhetünk tökéletes illeszkedésről?


A tökéletes illeszkedés tehát annyit tesz, hogy a gyűrű a felhúzása és lehúzása közben könnyedén túlhalad az ujjperceken, és kényelmesen illeszkedik az ujjunk alsó részéhez.


A saját gyűrűméretünk meghatározása


Először is győződjünk meg arról a mérés előtt, hogy az ujjaink normál állapotban vannak-e. Végezzünk néhány mérést a nap különböző szakaszaiban, hogy a legjobb illeszkedést biztosítsuk!


Majd vessünk egy pillantást az ujjaink alakjára! Ha például szélesek az ujjperceink, akkor ebben az esetben lehet, hogy nagyobb méretre van szükségünk. Továbbá érdemes átgondolni a gyűrű stílusát is. A szélesebbek ugyanis több helyet foglalnak el az ujjon, így előfordulhat, hogy egy vagy két mérettel nagyobbat kell választanunk belőlük.


Partnerünk gyűrűméretének meghatározása


Akár egy fontos kérdés feltételére készülünk, akár egy barátot egy új gyűrűvel lepünk meg egy mérföldkő megjelölésére, van néhány módja annak, hogy titokban megtudjuk valakinek a gyűrűméretét.


A legegyszerűbb és legpontosabb módja annak, hogy valakinek a gyűrűméretét ellenőrizzük, ha kölcsönkérünk egy olyan gyűrűt, amelyet már visel, és elvisszük valamelyik üzletbe. Válasszunk egy olyan darabot, amelyet az illető gyakran hord, de talán nem veszi észre, ha hiányzik.


De az is egy megoldás lehet, hogy megmérjük az adott személy ujját egy zsinór vagy mérőszalag segítségével. Tekerjük a zsinórt a gyűrűsujj köré, és jelöljük meg, hol ér össze a vége, mielőtt bevinnénk valamelyik üzletbe, hogy megtaláljuk a tökéletesen illeszkedő darabot.


Ha nem szeretnénk kockáztatni


Bár a legtöbb gyűrű esetében megoldható az átméretezés, akadnak olyanok is, amelyeknél ez nem lehetséges. Szóval, amennyiben nem szeretnénk kockáztatni annak a lehetőségét, hogy a választásnál mellényúlunk, akkor érdemes felkeresni egy szakértőt, hogy biztosra menjünk.

Irány a webshop!