Hallgass te is igényes magyar zenét!

A magyar embereket alapvetően két csoportra lehet osztani: az egyik, aki mindenért rajong, ami “hazai,” legyen az film, zene vagy étel, és a másik, aki szerint “ami magyar, az csak rossz lehet”.


Tény, hogy nemzetünk nem tud mindenben sikeres lenni – mint ahogy egyik ország sem – ám igenis akadnak olyan dolgok, melyekre büszkék lehetünk. Ilyen például a hazai zenei felhozatal.


Ahol a legjobb magyar dalokat hallhatod


Ha körülnézel a YouTube-on vagy a Spotify-on, akkor biztosan rövid idő alatt belebotlasz majd egy-két színvonalas hazai előadóba, de ha a legjobb lelőhelyet keresed, akkor mi a MyOnlineRadio weboldalán is hallgatható Petőfi Rádió műsorát tudjuk ajánlani.


Habár ez az egyik legrégebbi magyarországi rádiócsatorna, ám ez közel sem jelenti azt, hogy még mindig ugyanott tart, ahol az indulásakor. Az eltelt évtizedek alatt folyamatosan haladt a korral, és ezzel együtt alkalmazkodott a változó hallgatói igényekhez, ennek köszönhető, hogy manapság is ennyire népszerű; ráadásul főleg a fiatalabb korosztály körében.


A repertoárban az alternatív hangzásvilág stílusosan ötvöződött a mainstream dalokkal, így a zenei kínálatban a legfrissebb slágereket kedvelő, és az egyedibb műfajokért rajongó hallgatók egyaránt megtalálták a számukra kedves dallamokat. S hogy mire fel a múlt idő? Mindjárt kiderül!


Csak a hazai!


A Petőfi Rádiónál a közelmúltban tulajdonosváltás történt, így nemcsak az eddigi stáb nagy része cserélődött le, hanem a csatorna arculata is átalakult. 2023 szeptemberének végén jelentették be, hogy mostantól kizárólag a hazai zenékre fognak fókuszálni. Ennek megfelelően a rádió szlogenje is átalakult, az eddigi “Zenében az első” szignált a “Minden magyar” váltja.


A csatorna hangjai mostantól Németh Borbála és Bozsó Péter lesznek, akik neve minden bizonnyal sokak számára ismerősen cseng, hiszen mindketten híres szinkronszínészek. De akinek névről nem is dereng, hogy kikről van szó, az orgánumukat ők is biztosan felismerik majd.


A zenei kínálatot illetően pedig a magyar dalok különféle stílusait vonultatja fel a csatorna, így egyaránt hallhatóak alternatív, rock, rap, hip-hop, pop műfajú szerzemények is.


Emellett visszatér az éterbe a korábban méltán népszerű Kultúrfitnesz című műsor, illetve tervben van a Petőfi Zenei Fesztivál megszervezése is. Valamint természetesen a kívánságműsor sem maradhat ki a repertoárból.


Magyar zenét hallgatni nem ciki!


Ha eddig azon a véleményen voltál, hogy a hazai előadók nem tudnak színvonalas dalokat készíteni, akkor hallgasd figyelmesen a Petőfi Rádió műsorát, és alighanem rádöbbensz majd, hogy ez a kijelentés nem állja meg a helyét.


Hazánkban is rengeteg olyan zenekar akad, akik munkássága elismerése méltó. Olvass csak utána, hogy hány fős tömeg szokott tombolni például Majka, A Bagossy Brothers Company, vagy ByeAlex koncertjein, hogy csak egy pár példát említsünk. Vagy ott van például napjaink legsikeresebb hazai előadója Azahriah, aki miatt háromszor egymás után is megtelik majd a Puskás Aréna.


Irány a webshop!