Gyerekekkel utazni mindig rizikósabb, ezért az utasbiztosítás nem maradhat el!

Utazni nem csak nyáron, de az őszi és a téli szünetben is érdemes. Célszerű kihasználni ezt a pár napot és közös családi élményeket szerezni, illetve a gyermek számára biztosítani a sítábort vagy az edzőtábort. Egy biztos: a gyerekek sokszor meglepő dolgokra képesek, ezért mindenképpen köss rájuk utasbiztosítást, ami számtalan probléma esetén nyújthat azonnali segítséget.


Cikkünkben bemutatjuk, hogy mikre lehet számítani a gyerekes utazások alkalmával.


Az utazás tervezése


A családi utazások általában hosszabb előkészületet kívánnak, és sokféle feltételhez kell alkalmazkodni. A CoverMe biztosításkötésekről szóló blogjában tanácsokat kaphatunk erről a műveletről, ami soha nem maradhat el, amikor nyaralni vagy telelni megyünk.


Ennek nagy jelentősége van, hiszen számtalan rizikótényező állhat elő az utazás alkalmával. Ráadásul a gyerekekre a legtöbb biztosítónál még kedvezményt is kaphatunk, az azonban fontos, hogy mindig be kell jelölni, hogy egy családba tartoznak az utazók.


A biztosítás megkötése


Mielőtt elindulunk a hosszú útra, soha ne felejtsük el megkötni az utasbiztosítást, amelynek a feltételeit mindig nézzük meg. Fontos, hogy olyan biztosítási eseményeket tartalmazzon a dokumentum, amelyek előfordulhatnak velünk és a gyermekeinkkel.


Több biztosító csak felnőttel együtt engedi megkötni a gyermek számára a biztosítást, de ha egyedül utazna a gyerek, például sítáborba megy, akkor olyan társaságot keressünk, ahol lehetséges csak a gyermekre kötni a biztosítást. Nagyon hasznos, ha van olyan opció is, ami finanszírozza gyermek után utazást probléma esetén.


Az egészségbiztosítás


Sajnos nagyon gyakori, hogy a gyermek az utazás folyamán megbetegszik és orvoshoz kell vinnünk. Ez külföldön igen sokba kerülhet, az utasbiztosítás azonban fedezi ezeket a költségeket. Kisebb vagy nagyobb balesetek is bekövetkezhetnek, hiszen egy kisgyermek könnyen elbotlik, leesik valahonnan, ezért a kórházi ellátás finanszírozására is gondolni kell.


A tematikus táborokban speciális sérülések keletkezhetnek, egy sítáborban téli sportokra való biztosítást kell kötni, egy tengerparti nyaralás esetén pedig búvárkodásra, tengeri hajózásra vonatkozó termékeket kell keresni, olyanokat, amelyekben van helikopteres mentés és sportszerbiztosítás is.


Felelősségbiztosítás kötése


A gyerekek gyakran okoznak kárt akár óvatlan mozdulattal is. Leverik a szállodában a lámpát, ami összetörik, vagy belekapaszkodnak egy másik síelőbe, sérülést okozva neki. Erre van a felelősségbiztosítás, ami a másnak okozott károkat téríti.


Útlemondás biztosítás


Nagy a bánat, amikor az utazás előtti napon vagy az utazás reggelén kiderül, hogy a gyermek beteg. Erre való az útlemondás biztosítás, ami ebben az esetben a fizetendő kötbérre, repülőjegyre vagy egyéb költségre nyújt fedezetet.


Gyermekekkel utazni nagy kaland, a közös élmények még inkább összekovácsolják a családot és közös emlékeket biztosítanak. A gondtalan utazás az utasbiztosítás kötésével kezdődik, ezt soha nem szabad kihagyni!


Irány a webshop!