Fontos tudnivalók a szerelési ragasztókról

Amikor otthonunk felújítása kerül napirendre, akkor gyakran szükség van a különböző elemek összeillesztésére. Ezt a feladatot sok esetben csavarozással vagy szögeléssel oldjuk meg, előfordul azonban, hogy ezekre nincs lehetőség.

Például, amikor burkolólapokat kell a falra vagy a talajra rögzítenünk. Ez esetben remek szolgálatot tesznek a jó minőségű szerelési ragasztók, amiket nagyon egyszerűen és hatékonyan tudunk használni.

Ha pont ilyen termékekre van szükséged, akkor a Bíborfesték Üzletház építési szerelési ragasztók menüpontjában megtalálod őket. Ha pedig vásárlás előtt még több mindent is megtudnál róluk, akkor olvass tovább! Ebben az írásunkban többek között arra a kérdésre is választ adunk, hogy milyen fajtái közül tudsz választani.

Mik azok a szerelési ragasztók?

Ezek a termékek tulajdonképpen speciális tulajdonságokkal rendelkező ragasztóanyagok, amiket remekül tudunk használni a szerelési munkák alkalmával. Nagyon jól lehet helyettesíteni velük az idő- és munkaigényesebb rögzítési technikákat, például a dübelezést, a csavarozást vagy a szögelést.

A szerelési ragasztóknak a használata nagyon egyszerű, csak néhány alapvető dologra kell odafigyelni. Mindig tisztának és teljesen száraznak kell lenniük a ragasztani kívánt elemeknek, burkoló lapoknak. A ragasztót a hátoldalukra kell felvinni pontszerűen vagy kígyó vonalakban kinyomva. Ezt követően csak annyi a feladatunk, hogy az elemeket a helyükre illesztjük, miközben megfelelő erősségű nyomást gyakorlunk rá.

Milyen fajtái közül tudsz választani?

A szerelési ragasztóknak több fajtája is létezik attól függően, hogy pontosan milyen célra, illetve milyen felületekre tudjuk használni őket. Vannak például olyan típusok, amik remekül működnek fémen, fán, PVC-n, sőt, még polisztirolon is. Ezek remek megoldást jelentenek a fából készülő lépcsők, ablakpárkányok vagy szegőlécek ragasztásakor, de csempéket is rögzíthetünk velük.

Vannak speciálisabb változataik is, ilyen például a kifejezetten stukkók és díszlécek ragasztására kifejlesztett szerelési ragasztók. Ide tartoznak a zsindely ragasztók is, amik egyben bitumenes felületek ragasztására, tömítésére is alkalmasak.

Miért fontos a megfelelő ragasztó?

Mint minden anyag, a ragasztók is sajátos tulajdonságokkal rendelkeznek, amit minden esetben figyelembe kell venni. Nem mindegy, hogy kültéren vagy beltéren akarjuk-e használni őket. Emellett pedig azt is szem előtt kell tartani, hogy a ragasztani kívánt felület milyen anyagból van. Bárhogy is legyen mindig minőségi termékeket válassz, amikkel szép és időtálló eredményt tudsz elérni.

A szerelési ragasztók mindig jó szolgálatot tesznek, amikor különböző elemeket kell összeillesztenünk anélkül, hogy ez látszana. A ragasztó ugyanis teljes mértékben láthatatlan, ami az egyik legnagyobb előnye. Mivel több fajtája közül is tudsz választani, így hamar rátalálhatsz a tökéletes változatra, amivel profi munkát tudsz végezni.


Irány a webshop!