FiloChat - A nehézségek természetéről

Időpont
2023.09.13. 18:00 - 20:00

Lehet-e helyesen viszonyulni a nehézségekhez?

Életünk során több nehézséggel találkoztunk már. Voltak kisebbek, amiket másnapra már el is felejtettünk, de voltak nagyobbak is, melyeket, amíg élünk, soha nem feledünk. Amikor benne vagyunk, könnyen elveszthetjük a fejünket, érzelmeink elszabadulhatnak, fizikailag pedig meg sem tudunk moccanni. Letaglóz, megbénít vagy éppen meggondolatlan ugrásra késztet, mintha nem is önmagunk lennénk. Ez lehet hosszan tartó kihívás vagy egy rövid helyzet, mely egyből megmutatja, hogy az adott dologgal hányadán állunk. De vajon mi értelme van ezeknek a nehézségeknek és hogyan lehet helyesen viszonyulni hozzájuk?
Az ókori filozófiában erről a helyzetről rengeteg kép, történet szól. A kerekasztal-beszélgetésünk során Buddha életéhez és tanításaihoz fogunk visszanyúlni, keresve a nehézségek és az abból gyakran fakadó szenvedés miértjét és értelmét.

Helyszín: az Új Akropolisz Filozófiai Iskola pécsi központja (Ferencesek utcája 24.)
Részvételi díj: ingyenes

Életre szóló filozófia - előadás és beszélgetés hetente
Tarts velünk egy hetente folyó előadás- és beszélgetés-sorozaton, ahol az élet lényeges kérdéseit igyekszünk körüljárni Kelet és Nyugat bölcseinek szellemi hagyatékára és a résztvevők tapasztalataira is alapozva.
A sorozat témái három fő téma köré csoportosíthatók:
Hogyan válhatunk erősebbé, jobbá és boldogabbá? Mi kell egy jó közösséghez? Hogyan alakítsuk a jövőt?
A témákon túl olyan egyszerű gyakorlatokat is mutatunk, amelyek kapcsolódnak a megismert témákhoz és hagyományokhoz, és segítenek természetes képességeink erősítésében, mint például figyelem, összpontosítás, emlékezet, képzelet, érzelmi folyamataink uralása, akarat.
Csatlakozni az első három alkalommal lehet: szeptember 20. (szerda) 18:00, szeptember 27. (szerda) 18:00, október 4. (szerda) 18:00
A sorozat havidíjas, az első alkalmon a részvétel díjmentes.
Időpont: 2023.09.20. (szerda) 18:00-20:00
Helyszín: az Új Akropolisz pécsi központja (Ferencesek utcája 24.)
Részvételi díj: 5000 Ft/hó
Kedvezménnyel: 3500 Ft/hó (diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak, álláskeresőknek)

Irány a webshop!