Faliképek házilag

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az egyedileg készített tárgyak. Ez a divat nem a műalkotásokról szól. Sokkal inkább egy régen a fészerben kallódó és porosodó eszköz felújítása, felhasználása vagy átalakítása a cél. Ezt a vonalat követve most beavatunk a faliképkészítés rejtelmeibe. Akik kicsit is konyítanak a barkácsoláshoz, vagy éppen megszállta őket a kreativitás láza, biztosan jó szórakozásnak fogják tartani az elkészülés folyamatát.

Faliképek elemei

Egy falikép csupán három elemből áll. Egy nyílegyenes, lehetőleg borovi lécből kialakított vakrámából, 2 x 4 cm-es méretben. Legideálisabb, ha ez még fózolt is. Ezenkívül szükséges még a profi minőségben nyomtatott festővászon. A témaválasztás tekintetében szabad kezet adunk neked, így művésszé válhatsz. Ezenkívül már csak takker szögre lesz szükséged. Ez az a tűzőkapocs, amely a vásznat a vakrámához rögzíti. Vegyük sorba a falikép elkészítéséhez szükséges anyagokat.

Vakráma készítése

Ez az a fakeret, amire a vásznat ki tudod feszíteni. A faliképek esetén teljesen láthatatlan marad, ez merevíti ki a vásznat, és emeli ki a képet a fal síkjából. Ezt önállóan elkészítheted: ne izgulj, ez nem agysebészet, de azért oda kell figyelni. A pontos mérés a legfontosabb.

Fa és fa között is nagy különbségek lehetnek, még akkor is, ha azonos fajtáról beszélünk. A borovi fenyő minden szempontból a legtökéletesebb erre a célra. Nagyobb súlyú, masszív, kemény anyag.

Az említett fózolás a léc sarkainak lekerekítését jelenti. Ez azért fontos, hogy a sarkak ne tudják felsérteni a vásznat, és a kezedet sem, amikor a falra akasztod a képet. Ha szeretnéd egyszerűbbel kezdeni, akár hobbiboltban hozzájuthatsz vakrámaléchez is. Ugyanitt a tűzőkapcsot is beszerezheted.

Vászon nyomtatása

Ezen a területen biztosan segítségre fogsz szorulni, és csak a legjobb minőséggel elégedj meg. Hiszen a vászonfotók nyomtatásához nem elégséges egy sima nyomtató. A vászon egyébként sem olcsó mulatság, szóval nem ugyanaz az eset, mint amikor A4-es papíron tapasztaljuk ki a nyomtató működését. Illetve ahhoz, hogy egy kép keretezhető legyen, a nyomtatás során ráhagyással is kell számolni. Ezek olyan bonyolult kulisszatitkok, nem is terhelünk vele. Ez a kép majd nap mint nap vissza fog köszönni rád a falról, szóval tökéletesnek kell lennie.

Igényes vászonkép nyomtatásához válaszd a Vászonkép Szalont! A legmodernebb technológiával dolgoznak, spéci nyomtatójuk a nyomtatás befejezése után egy plusz réteget visz fel a képre. Ez a latex, amelynek köszönhetően az általuk készített képek sok év elteltével sem veszítenek megjelenési színvonalukból, és a háztartási balesetekkel szemben is teljesen ellenállóak. Teljesen környezetbarát anyag, így maximálisan illeszkedik ebbe a környezettudatos világba.
Irány a webshop!