Esztétikai fogászat az önfeledt mosolyért

Az egyre többen keresik fel a fogorvosukat akkor is, ha éppen nem fáj a foguk, nincs azonnali beavatkozást igénylő problémájuk, viszont tökéletesíteni szeretnék a mosolyukat. Ezt hívjuk esztétikai fogászatnak. Az ilyen beavatkozások például a fogorvosi direkthéjak, illetve a kerámiahéjak használata, melyek segítségével bárki elnyerheti a tökéletes hollywoodi mosolyt.


Most nézzük meg részletesebben, mi is az a Potidental fogászatnál kérhető fogászati direkthéj, mikor és hogyan lehet a segítségére mosolyának tökéletesítéséhez.


Mit is nevezünk direkthéjnak?


A fogorvosi direkthéj egy olyan esztétikai fogászati eljárás, amely során egy vékony, a meglévő fogak színével megegyező színanyagú réteget helyeznek fel a fogak elülső felületére, hogy javítsák a fogak megjelenését. A felhasznált anyag, amivel a fogorvos dolgozik általában a kompozit műgyanta.


A direkthéjakat a fogorvos készíti el közvetlenül, majd teszi fel a páciensnek – a kerámiahéj eljárással ellentétben, ahol azt előbb egy fogtechnikai laborban készítik el. A héjkészítés komoly szakmai felkészültséget, képzettséget és kiemelkedő szépérzéket igényel a készítőjétől.


A fogak felületét enyhén savas oldat általi maratással kezelik, mert így jobb tapadása lesz a felhelyezendő héjnak. Ezután viszik fel a kompozit műgyanta anyagot a fogakra. Itt formázás közben érik el a kívánt méretet, alakot és színt. Végül egy speciális kötőfény segítségével keményítik meg, majd polírozzák a természetes, jó illeszkedés végett.


Mikor előnyös a direkthéj használata?


Esztétikai problémák fennállásakor, a fogak és régi tömések elszíneződésekor, fognyaki kopások, a zománc lepattogzása, apróbb repedések, törések kijavításakor, illetve egyenetlen fogközök és kisebb hézagok korrigálása esetén lehet hasznos, látványos segítség.


Ennél a technika alkalmazásánál nincs beáldozva több foganyag – az esetleges szuvas részeken kívül –, nincs preparálás, mint a héjkerámia esetén. A többlépcsős polírozás által évekig rendkívül tartós marad a direkthéj.


Egy szép, gyors és hosszan tartó megoldásról van tehát szó, ahol fájdalommentesen, fogtechnikus bevonása nélkül, akár egy fogászati kezeléssel érheti el a minőségi anyag garantálta végeredményt. Ott, ahol a fogfehérítés már nem segít, de a fogszabályozásba még nem fognánk bele, remek megoldás az esztétikai direkthéj.


Mikor nem javasolt a direkthéj alkalmazása?


18 év alatti pácienseknél az életkori sajátosságok miatt.

Nagy mértékben elszuvasodott fogak esetében.

Erős éjszakai fogcsikorgatás, fogszorítás fennállásakor.

Harapási rendellenesség esetén, amikor először fogszabályozás szükséges.

Rossz szájhigiénia esetén.


Miért válassza a Potidental fogászatot a héjkezeléséhez?


Potidental fogászatnál szakmailag felkészült és tapasztalt fogászati szakemberek várják, több, mint tíz éves tapasztalattal. Exkluzív, barátságos környezetben, prémium minőségű eszközökkel, modern berendezésekkel dolgoznak, hogy Önnek is lehessen hollywoodi mosolya!


Irány a webshop!