Érdemes-e szabadságot kivenni a költözés idejére?

A szabadidő a legtöbb esetben nagyon korlátozott, így ha munka mellett szeretnénk költözni, akkor felmerül a kérdés, hogyan oldjuk meg ezt a feladatot? Az idővel történő gazdálkodás ugyanis mindenki számára lényeges szempont, ezért cikkünkben bemutatjuk, milyen feladatokkal jár ez a művelet, és mire érdemes odafigyelni?


Felkészülés a költözésre


Többféle oka lehet egy költözésnek, különböző életszakaszok, élethelyzetek indokolhatják, mondta el a Promove szakértője, aki szerint a költöztetés során sok mindenre figyelni kell. Mikor már konkretizálódik a várható időpont, akkor minél hamarabb le kell foglalni a költöztető cégnél a költözés napját, a hétvégi időpontok ugyanis általában nagyon hamar elfogynak. Ha sikerül a hétvégi időzítés, akkor akár a szabadidőbe is belefér ez a művelet, egyéb esetben azonban mindenképpen szabadságra lesz szükség.


A költözés indokai


Szinte mindenkinek eljön az életében az a pont, amikor lakóhelyet kell váltania. Sok esetben településen belül történik a költözés, de előfordul az is, hogy más településen folytatjuk az életünket és az is, hogy külföldre megyünk akár a munka, akár a család miatt. Az első költözés a családi fészekből való kirepülés, majd a családi helyzet vagy a munkahely változásával költözünk másik helyre, esetleg nagyobb vagy kisebb lakásba.


Az új lakás előkészítése


Ha szükséges, akkor a beköltözés előtt célszerű az ingatlant felújítani, rendbe hozni, saját ízlés szerint átalakítani. Ehhez szintén időre van szükség, főleg, ha saját kezűleg szeretnénk kivitelezni ezt a munkát. Ilyenkor a családi-baráti összefogás is jól jön, ha pedig az ingatlan a közelben van, akkor munka után vagy egy hétvégi sütés-főzéssel összekötve is végezhetjük a munkálatokat.


A dobozolás is időigényes!


Erre általában akkor döbbenek rá az emberek, amint elkezdik megtölteni a dobozokat, a holmik pedig nem akarnak fogyni. A dobozok, zsákok csak telnek, és még mindig vannak ki nem pakolt szekrények, a konyháról nem is beszélve! Ilyenkor sok időt nyerhetünk a későbbi kipakolással, ha úgy dobozolunk, hogy mindenre rá van írva az, hogy hová kerüljön az új helyen és hogy pontosan mit tartalmaz.


A bútorszerelés


Amint végeztünk a dobozolással, következik a bútorok lapra szerelése, a fóliázás, a háztartási gépek, elektronikai eszközök buborékfóliázása. Erre is időt kell szánni, ellenkező esetben ezek az értékes tárgyak a szállítás során akár meg is sérülhetnek.


Hogyan lehet időt spórolni?


Mindenkinek megfordul a fejében az, hogy mi lenne, ha segítséget kérne, hiszen ez a rengeteg idő nem biztos, hogy a rendelkezésünkre áll. Jó hír, hogy a profi költöztető cégek vállalják a dobozolást, a fóliázást és a szekrényszerelést is, ezért ha nincs elegendő szabadidőnk, akkor ezeket a munkálatokat ki lehet szervezni.


A költözést, lássuk be, nehéz csupán a munkaközi szabadnapjainkon kivitelezni, ezért célszerű úgy számolni, hogy jusson szabadság nem csupán az előkészületekre és magára a műveletre, hanem a költözés kipihenésére, a regenerálódásra is.


Irány a webshop!