Élmények a magasban - sétarepülés hőlégballonnal

Az emberben ősidők óta él a vágy, hogy megismerje a körülötte lévő világot, beleértve a levegő meghódítását is. Arra, hogy a föld fölé emelkedhessünk, ma már egyre könnyebben adódhat lehetőségünk. És mit csinálunk ott? Hamarosan kiderül.


Hőlégballonnal utazni


A hatalmas ballon alatt csüngő, aprócskának tűnő kosár a földről szemlélve teljesen lenyűgöző látványt nyújt. Ahogyan nyugodtan lebeg az égen, csak az az egy kívánságunk van: hadd utazzunk mi is rajta egyszer! A Goballoon sétarepülésével teljesülhet a kívánságunk.


Ahhoz, hogy hőlégballonnal utazhassunk, nem árt néhány dologgal tisztában lenni. Ilyen például a biztonság kérdése. Mivel a ballon csak sodródik a széllel, nem szállhat fel akármikor. Csak a szélcsendes, nyugodt idő alkalmas rá, jó látási viszonyok mellett.


Ugyanígy egy fontos szabály a pilóták számára, hogy csak reggel, a napfelkelte utáni órákban, és este, napnyugta előtt valamivel szabad a levegőbe emelkedni. Ennek oka a termikben keresendő, ami tulajdonképpen a feláramló szelek egy fajtája, és úgy alakul ki, hogy a nap melege a talaj felszínét és a hozzá közeli légréteget melegíti fel.


A fenti kitételeknek a betartása szükséges ahhoz, hogy a kikapcsolódásunk csak kellemes élmény legyen.


Ismerjük meg a repülő szerkezetet!


Ha közelről nem is, a levegőben már minden bizonnyal láttuk. A jellegzetes, óriási, színes ballon neve kupola, és az a feladata, hogy felfogja a meleg levegőt. Ugyanúgy működik, mint egy vitorla. Azt már az iskolában is tanultuk, hogy a meleg levegő felfelé száll - ezt az ismeretet használhatjuk ki a hőlégballonnal, és ezért szükséges olyan hatalmas “ernyő” ahhoz, hogy képes legyen a felemelkedésre.


Mi szolgáltatja a meleg levegőt? Egy égő, amely gondoskodik a szükséges felhajtó erőről. A harmadik jelentős része pedig a kosár, amiben az utasok és a pilóta kapnak helyet. Nagyon sokféle méretben léteznek ezek az utasterek, de az közös mindegyikben, hogy csak állóhelyek vannak.


Egy klasszikus sétarepülés


Ha befizetünk egy sétarepülésre, minden bizonnyal előre szeretnénk tudni, hogy mire számíthatunk.


Mindig a pilóta dönt az utazással kapcsolatban - többek között az aktuális széliránynak megfelelően. A hőlégballon felkészítése után megkezdődik az utasok felkészítése is, akik kapnak egy részletes biztonsági tájékoztatót. A ballon felfűtése után pedig beszállhatunk, és megkezdődik az, amire egészen eddig vártunk!


Fent az égen a szelek döntik el, merre halad a járművünk. Egy sétarepülés 40-70 perc időtartamú, tehát ennyi idő alatt kell azt a hihetetlenül sok szépséget magunkba zárni és belevésni az emlékeinkbe, amit körülnézve láthatunk. Ne feledjük, tökéletes körpanorámás kilátásunk van!


A leszállás után természetesen a felszerelés elpakolása a feladat. A repülni vágyók számára kihagyhatatlan élményt jelenthet egy ilyen fantasztikus eszközzel szállni.


Irány a webshop!