''EGYÜTT"-Az Eurakvilo Alkotói Pályázat nyertes műveinek kiállítása

Időpont
2020.10.30. 17:00 - 17:00

A pályázat aktualitása nem csupán a koronavírus okozta „együttlevés-érzés” megélése volt, hanem az is, hogy rámutasson a különböző élethelyzetekben megélt pillanatok fontosságára. A felhívásra több, mint 100 pályamű érkezett az ország minden tájáról, köztük olyanok, amelyeket neves festők, érintett gyerekek vagy szüleik készítettek, de rengeteg tehetséges alkotó, illetve kisiskolás is elküldte alkotását különböző aspektusát megragadva a megjelölt témának.


A több fordulós alkotói verseny nyertes műveinek kiállítása most a Hospice és palliatív ellátás világnapja alkalmából, 2020. október 12-én nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné személyesen megtekinteni a festményekből és fotókból összeállított tárlatunkat, illetve a kiállítás élmény mellett pénzügyi adománnyal támogatná az Eurakvilo Alapítvány céljait. Egyes képek az alkotóknak köszönhetően adományért megvásárolhatóak, amelyek bevételei a kezelések minőségbeli javítását, a betegek komfortérzetét növelő beruházásokat, élményprogramokat tesznek lehetővé a pécsi gyermekonkológián.


* A PTE Gyermekklinika Onkohematológiai Osztálya a hét magyarországi Gyermekonkológiai Centrum egyike, ahol évente 30-40, Dél-Dunántúlról érkező, újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás gyermeket kezelnek. A 2011-ben alapított EURAKVILO Alapítvány a pécsi gyermekonkológiai osztály támogatását végzi, amely a kezeléseket és diagnosztikai vizsgálatokat segítő eszközök beszerzését, az osztályra érkező családok tartózkodásának komfortosabbá tételét, folyamatos képzési lehetőségeket, élményprogramok biztosítását is jelenti. A szervezet térítésmentes otthoni gyermekhospice szolgálatot is ellát, illetve gyászfeldolgozó csoport formájában is igyekszik a családokat segíteni.


Elérhetőség
Név
''EGYÜTT"-Az Eurakvilo Alkotói Pályázat nyertes műveinek kiállítása
Cím
Szent István tér 17.
Irány a webshop!