DENEVÉR-TANÖSVÉNY ABALIGET, GEOTÚRA A DUNA-DRÁVA NEMZETI PARK TERÜLETÉN

Időpont
2020.01.01. 00:00 - 12.31 00:00:00

A Denevér-tanösvény a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzetben található. A tanösvény bemutatja többek között az Abaligeti-barlang környékének földtani érdekességeit, karsztjelenségeit, élővilágát, a különböző gazdálkodási módok természetre gyakorolt hatását, az erdő természetes megújulását, a talajerózió folyamatát. A tanösvény a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság honlapjáról letölthető vezetőfüzet segítségével járható be! Előzetes egyeztetéssel a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakembereitől szakvezetés is igényelhető.

A tanösvény bejárásának lehetséges változatai:
Nagy-kör (13 állomás) Úthossz: 5 km Időtartam: 3 óra
Közepes-kör (7 állomás) Úthossz: 3 km Időtartam: 2 óra Kis-kör (5 állomás)
Úthossz: 2 km Időtartam: 1 óraA tanösvény állomásokat fákra, vagy kövekre festett denevér emblémák és számok jelzik.
Az egyes állomáshelyekhez tartozó ismertetőket a túrázók az alábbi linkről letölthető vezetőfüzetből olvashatják el.
A tanösvény útvonalát három egymásba fűződő körtúra alkotja. Az Abaligeti-barlang bejárata mellett található kiindulópontnál található térkép alapján eldöntheti a látogató, hogy melyik útvonal bejárására vállalkozik. Ha esetleg útközben módosítaná elképzelését, megvan rá a lehetősége az útvonalszakaszok találkozásánál. Az útvonalat a denevér jelzést követve lehet bejárni. A tanösvény állomásait fákra festett számok jelzik. Az adott állomáshoz tartozó információkat a tanösvényhez kiadott vezetőfüzet tartalmazza.
A vezetőfüzet az Abaligeti-barlang pénztárában kapható.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a a már meglévő, táblás tanösvények mellett új típusú tanösvényekkel várja a látogatókat, melyek internetről letölthető vezetőfüzetek segítségével járhatók végig. A tanösvények mentén a fákra vagy kövekre festett emblémák és állomás-jelző számok segítik az önálló bejárást, de természetesen igazgatóságunk szakembereitől szakvezetés is igényelhető.
A Denevér tanösvény bejárását érdemes összekötni az Abaligeti-barlang meglátogatásával.
Forrás: Nemzeti Parkok Igazgatóságának honlapja
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Irány a webshop!