Dedikáltszerver-bérlés – nekem való?

A dedikált szerver bérlése esetén az ügyfél egy fizikai gépet bérel, amely egy védett központban kerül elhelyezésre. A dedikált szervert bérlő személy számára biztosított a távoli használat, ezenfelül természetesen rendszergazdai jogosultsággal is rendelkezik.


Kinek érdemes dedikált szervert bérelnie?

Mindenképpen megfontolandó dedikált szervert bérelned abban az esetben, ha weboldalad nagy látogatottsággal rendelkezik. Szintén előnyös ez a megoldás, ha valamilyen megfontolásból egyedi programokat használsz.

Az AB Plusz jelenleg négy különböző szervercsomagot kínál. A legkisebb csomag 2 GB RAM-ot tartalmaz, de van 4, 8 és 16 GB RAM-os csomag is. Dönthetsz úgy, hogy kicsiben kezdesz, majd ha beválik, akkor előfizetsz egy nagyobb csomagra. Minden csomagnak fix havi bérleti díja van, és ha indokoltnak látod, bármikor dönthetsz úgy mindenféle indoklás nélkül, hogy nagyobbra vagy adott esetben kisebbre váltasz.


Bérlés vagy vásárlás?

Azzal, ha dedikált szervert bérelsz és nem vásárolsz, jóval kisebb elköteleződést vállalsz anyagi értelemben. Túl azon, hogy bérlés esetén nincsen egy súlyos kezdőköltséged, amit a vásárlás esetén nem tudsz megúszni, vannak még más szempontok is.

Míg a havidíjas előfizetésedet havonta megváltoztathatod vagy akár le is mondhatod, ha vásárolsz egy szervert, akkor annak kell egy terem, ahol elhelyezed, gondoskodni kell az optimális környezetről, és a biztonságról sem szabad megfeledkezned. Meg kell oldanod a szerver karbantartását is, ami nem olyan egyszerű feladat.

Bérlés esetén mindezekre nincsen gondod, hiszen a bérleti díj ezeket a szolgáltatásokat alapból tartalmazza.

A nagy előnye a bérleti konstrukciónak az, hogy bármikor válthatsz másik csomagra. Ha hirtelen megnövekszik a weboldalad vagy webáruházad forgalma, nem kell azon tanakodnod, hogyan adj túl a régi szerveren, fogsz-e egyáltalán annyi pénzt kapni érte, amennyit ér? Egyszerűen csak megrendeled az új csomagot, a régit pedig már el is felejtheted.

Ha az AB Plusz csomagjai közül választasz, ők vállalják azt is, hogy elvégzik helyetted magát a konfigurálást, valamint az appok telepítését és üzemben tartását.


Mit kapsz dedikáltszerver-bérlés esetén?

Egy ilyen csomaghoz automatikusan jár a szerverhoszting, a fizikai szerver bérlése, valamint a szerver hosztolása és a szerver hardware-es szervizelése. Amennyiben meghibásodás történik, nem kell új alkatrészt beszerezned vagy éppen csereszerver után rohannod, és nem neked kell gondoskodnod a hibás alkatrész megjavításáról vagy szükség esetén cseréjéről.

Az AB Plusz csapata teljeskörűen elvégzi helyetted ezeket a folyamatokat, így te minden idegszáladdal és energiáddal fókuszálhatsz az üzletedre. Könyvelés tekintetében is kitűnő a szerver bérleti díjával dolgozni, hiszen ez teljes mértékig elszámolható.

Irány a webshop!