Csipkefa

Időpont
2020.03.26. 10:00 - 11:00
Háttér

Sólyom Katalin gyermekműsora Az előadás időtartama: kb. 50 perc Ajánljuk 5 éves kortól. János, kell-e hurka, májos?Jánoska beesett a lábosba.

Aki eljön az előadásra, az megtudhatja, hogy Sólyom Kati néni az ő nevével is tud-e ilyen csúfolódó mondókát. Derülhet a közönség apraja nagyja, mert valószínűleg tud.Meséjének főhőse Jánoska, akivel sok csuda dolog történik attól fogva, hogy megszületik, egészen odáig, hogy János bácsinak szólítják. A magyar népköltészet alapján íródott és gyűjtött játékok, mondókák a mai digitális korban különösen szórakoztatóak, és olyan üdítően hatnak, mint egy pohár hűvös forrásvíz.

A Csipkefa című könyv szerzője, Sólyom Katalin Jászai-díjas színművésznő több évtizede játssza folyamatosan azonos című gyermekműsorát, melynek anyagából most egy könyv is megjelent pécsi kisiskolások illusztráló rajzaival és CD-melléklettel. Ennek apropóján a Pécsi Nemzeti Színház is műsorra tűzi az előadást, melyre elsősorban nagycsoportos óvodásokat és az általános iskola 1-3. osztályának tanulóit várjuk szeretettel. „Valamikor régen, az Óperencián túl volt egy nagy tenger, annak közepén egy hatalmas sziget. A sziget közepén egy órjás hegy, tetején egy ezeregy esztendős fa. Ennek a fának a kilencvenkilencedik ágán fityegett egy kilencvenkilenc rejtekes tarisznya, ennek kilencvenkilencedik rejtekében volt szent Laci bátyám kilencvenkilenc levelű bibliája, ennek kilencvenkilencedik levelén voltak megírva a következő igék.
Ekképpen:Csipkefa bimbója,Kihajlott az útra,Rida-rida bom, bom, bom,Kihajlott az útra.

Arra ment Jánoska,Szakajt egyet róla,Rida-rida bom, bom, bom,Szakajt egyet róla.
Megközelíthetőség

Parkolási lehetőség a Perczel utcában, Főpályaudvarról 4,4Y számú járatokkal megközelíthető, Árkádnál kell leszállni majd onnan gyalogosan a Széchenyi térig, onnan pedig Színház tér irányába.

Elérhetőség
Név
Pécsi Nemzeti Színház - N. Szabó Sándor terem
Cím
7621 Pécs, Színház tér 1.
Telefonszám
+36 72 512-671
Irány a webshop!