Csipke Csodái - gyöngyvászon

Mit érdemes tudni a gyöngyvászonról?

A gyöngyvászon szó hallatán szinte mindenkinek másmilyen anyag ugorhat be. Egyesek egy puha, sérülékeny, könnyű vászonra gondolhatnak, ám a gyöngyvászon híresen strapabíró és még vízlepergető is! Lássuk, mi mindent érdemes tudni róla!

Víz- és szennytaszító hatású

A gyöngyvászon egyik legnagyobb előnye a nagyszerű vízlepergető képessége. A vízállósághoz képest ez még nagyobb védelmet biztosít, hiszen a folyadék nem kerül az anyag belsejébe, csupán a felszínén gyűlik össze. A víz különleges, vízgyöngyös formája miatt kapta ez a különleges anyag a gyöngyvászon nevet.

Szerezz be csodás vízhatlan anyagokat a Csipke Csodái méteráru webáruházból!

A gyöngyvászon másik legelőnyösebb tulajdonsága az, hogy nemcsak a vizet, de a koszt is jól taszítja. Az olyan makacs, folyékon foltok, melyek könnyen tönkretehetnek bármely terítőt vagy egyéb lakástextilt, nem képesek behatolni a gyöngyvászon szöveteibe. A száraz foltokat pedig egyszerűen eltávolíthatjuk egy kis víz és egy szivacs segítségével.

A gyöngyvászonnal való munka

A gyöngyvásznat azért is kedvelik annyira a profi varrónők és a hobbi varrók is, mert egy igen könnyen lehet vele dolgozni. Otthoni varrógép segítségével is nagyszerű munkát végezhetünk vele, a fizikai gyűrődések sem fognak ki rajta.

Emellett szintén fontos szempont, hogy a gyöngyvászon egy antibakteriális anyag. Ez azt jelenti, hogy a szövet szálai hatékonyan és természetes módon akadályozzák meg, hogy baktériumok kerüljenek a mélyebb rétegekbe.

Leggyakrabban nyáron találkozhatunk gyöngyvászonból készült terítőkkel, hiszen nagyszerű kiegészítői kerti partiknak. Emellett szivacspárna huzataként is megállják a helyüket, hiszen a hirtelen érkező nyári záporok nem áztatják el az anyagot a hidrofób hatása miatt.

Gyakori továbbá, hogy hintaágyakhoz és napágyakhoz is alkalmazzák, így egy medencében való fürdés után sem kell aggódnunk a vízben tocsogó ülőalkalmatosságoktól.

Mi mindent készíthetünk még gyöngyvászonból?

A vízlepergető hatást számos olyan esetben is érdemes kihasználni, ha valamilyen nagy értékű elektronikai cikket próbálunk nedvességtől távol tartani. Legyen szó laptoptáskáról vagy tablettartóról, a gyöngyvászon nagyszerűen megállja a helyét.

A kirándulások szerelmeseinek is jó hír, hogy remek víztisztító túrahátizsákok is készülnek gyöngyvászonból. A motorok rajongói pedig remek huzatot varrhatnak, mely megvédi a járművet az esős, szeles időjárástól. Egyetlen dologra érdemes odafigyelni, hogy a gyöngyvásznat érdemes az erős napsugárzástól védeni, hiszen fakulhat a színe, és a felszíne is sérülhet.

Látogass el a Csipke Csodái méteráru webáruházba, ahol rengeteg nagyszerű méterárut, rövidárut és lakástextilt találhatsz projektjeidhez! Próbáld ki a vízlepergető anyagokat is, hogy a kerti bútorok biztonságban legyenek egy viharos nyári napon is!


Irány a webshop!