Baranya ismét versenyben!

Időpont
2023.03.25. 00:00

Baranya ismét versenyben!

12 év után újra lesz baranyai szervezésű tájékozódási túraverseny a Mecsekben.

A tájékozódási túraversenyzés a gyalogos természetjárás egyik izgalmas, versenyzős formája, melyből négy-öt is volt egy-egy évben az évezred elején Baranya megyében.

A szakosztályok felváltva rendeztek versenyeket, vándorkupa versenyeket írtak ki.

2011 óta viszont abbamaradt a lendület, azóta Baranya megyei szervezésű tájékozódási túraversenyt nem rendeznek a Mecsekben, de 2023-ban megszakításra kerül ez a fájó „hagyomány” és újra lendületet kap a versenyzés.

A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség jóváhagyásával és támogatásával, valamint a Demeter Egyesület közreműködésével, több frissen vizsgázott túravezető szervezésében, 2023. március 25-én kerül megrendezésre a 2. Satöbbi Kupa tájékozódási túraverseny, pécsbányai rajt/cél helyszínnel. (Hogy miért második? Erről és egyéb érdekességekről is olvashatnak az érdeklődők a https://satobbikupa.hu/ oldalon).

Az eseményen több kategória közül választhatnak az indulók előképzettség, állóképesség, tapasztalat alapján, így a profi túrázóknak, a teljesen kezdőknek, az idősebb korosztályoknak, de akár a kisgyerekes családoknak is lehetősége lesz arra, hogy a legmegfelelőbb távot, nehézségi fokot kiválasztva élményekkel gyarapodva, sikeresen teljesítsék az útvonalakat a csapatukkal.

A verseny kiváló lehetőséget biztosít a természet felfedezésére, az aktív szabadidő eltöltésére, de akár egy kihívásokkal tűzdelt közös programként is beépíthető a családok, baráti társaságok, cégek életébe.

Már lehet nevezni, beírni a naptárakba a verseny időpontját: https://satobbikupa.hu/nevezes/

Kapcsolat: Szuhán-Glass Beáta - 06 20 928 9928

Irány a webshop!