Amire építhetünk (?) - beszélgetés az ormánsági épített örökségről

Időpont
2023.09.16. 14:00 - 18:00

A Szaporcai Cifraház idei kulturális programsorozatának az Ormánság értékeivel foglalkozó harmadik tematikus napja, egyben záróeseménye a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva kerül megrendezésre.

Lehet-e még kitörési pont az egyes ormánsági kistelepüléseken az épített vagy a környezeti örökség?
Vetítés, pódiumbeszélgetés döntéshozókkal, szakemberekkel, építészekkel, más érintettekkel és a házigazdákkal. Szeretettel várják a népi építészeti örökség iránt elkötelezett szakembereket, döntéshozókat, értékmentőket, érdeklődőket.

Kérnek minden érintettet, érdeklődőt, hogy ha lehetősége van rá, javaslataival, megtisztelő jelenlétével, előadásával, hozzászólásával emelje az esemény színvonalát, jelentőségét. A résztvevőket helyi és környékbeli termelői ételekkel, italokkal várják, az eseményt követően további kulturális programokon vehetnek részt. Részletek a beszélgetésre jelentkezők függvényében később.
Az esemény után a Regionális Diákszínjátszó Találkozó Arany minősítésű előadását, a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium diákjai és Gál Éva által írt és rendezett és a diákok által előadott, Panzió című színdarabot láthatják az érdeklődők az egykori istállóból és kovácsműhelyből egybenyitott közösségi térben (részletek: https://www.facebook.com/events/649509490461559 ).

Az eseményen fénykép-, illetve filmfelvételek készülnek.
Szervező: Vidéken Jó! Alapítvány
Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre és a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert hálózat program keretében valósul meg.

Irány a webshop!