Amikor a házunk építése a kivitelezési szakaszba ér…

A házépítés ijesztő feladat lehet, de egyben hihetlenül kifizetődő élmény is. A kezdeti tervezési szakasztól az utolsó simításokig a házépítés izgalmas utazás azok számára, akik meg akarják teremteni álmaik otthonát.


Mi történik a tervezési szakaszban?


Ebben a szakaszban, ha az építészmérnök megtervezte házunk alaprajzát, beszerezte a szükséges engedélyeket a helyi hatóságoktól, és ők is mindent elfogadtak, akkor megkezdődhet a kivitelezés.


A házépítés gondos mérlegelést igényel mind a felhasznált anyagok, az alkalmazott módszerek, mind a rendelkezésre álló költségkeret legjobb kihasználása tekintetében. Fontos, hogy mindezeket a tényezőket figyelembe vegyük, amikor egy adott házépítési projekt mellett döntünk. A kulcsrakészház.hu oldalán lehetőség van háromféle kivitelezési csomag közül választani, amelyekben a generálkivitelezési árak fajtánként eltérőek. A cég országosan nyújt tervezői szolgáltatást, kivitelezést elsősorban Pest vármegyében.


Kivitelezési szakasz főbb lépései


Az előkészítő feladatok, valamint a tervezés után házunk építése a kivitelezési szakaszba ér. Ez magában foglalja az alap kiásását, a falak felépítését, a vízvezeték- és elektromos rendszerek telepítését, valamint az olyan befejező munkálatokat, mint a festés vagy a padlóburkolat kialakítása. Végül, miután minden engedély megszületett, és a szükséges papírmunkát is elvégeztük, jöhet a beköltözés!


Mit tehetünk a kivitelezési szakaszban az energiapazarlás ellen?


Házépítéskor fontos figyelembe venni az energiahatékonyságot, és azt, hogy lépéseket tegyünk az energiapazarlás ellen. A rosszul megépített házak energiát veszítenek, mivel a levegő kiszökik, ennek oka a nem megfelelő szigetelés, vagy a rossz szellőzés is lehet. Ez a jelenség magasabb rezsiszámlákhoz, és az energiahatékonyság általános csökkenéséhez vezethet.


A hőszigetelés minden házépítés során kiemelten fontos. Segít télen melegen, nyáron pedig hűvösen tartani a ház belsejét. A házépítés során a leggyakrabban használt hőszigetelési típus a polisztirol hőszigetelés, amelynek több fajtája van: EPS polisztirol, XPS polisztirol és a grafitos polisztirol szigetelés. Emellett még létezik a kőzetgyapot és üveggyapot hőszigetelési eljárás is.


A szigetelésre való odafigyelés mellett az energiapazarlás ellen bevethetjük a szigetelt ablakok és ajtók használatát, valamint a passzív napenergia tervezési elveinek alkalmazását, és olyan funkciók beépítését, mint a napelem vagy a geotermikus fűtési rendszerek. Mindezek mellett, amikor a berendezési tárgyainkat választjuk ki, figyelembe kell vennünk azok energiahatékonysági besorolását is.


A házépítés összetett folyamat, amely minden tényező figyelembevételét igényli. A kezdeti tervezési fázistól egészen a végéig figyelembe kell venni az energiahatékonyságot a pazarlás elkerülése érdekében. Ha időt szánunk a megfelelő anyagok felkutatására, hozzájárulhatunk ahhoz, hogy házunk a lehető leghatékonyabban működjön.


Irány a webshop!