Alkoholos italok és stresszűzés

Alkoholos italok és hatékony stresszűzés? Bármennyire is merész elképzelésnek tűnik, a közeljövőben jó esély mutatkozik arra, hogy adaptogén gyógynövényes összetevőkből építkező italok és koktélok segítsenek a stressz kezelésében.

Hogy mik ezek az adaptogének, és miben rejlik a hatásmechanizmus kulcsa? Pontosan ezeknek az érdekes és jövőbe mutató kérdéseknek járunk utána máris a bejegyzés keretei között. Úgyhogy akinél a stressz komoly problémaforrás, rövidesen megoldásra találhat.


Egész pontosan mik azok az adaptogének, és miben rejlik az erejük?

Réges rég rendelkezésre álló gyógynövényekről van szó, amelyek többféle módon képesek jótékony hatást gyakorolni az emberi szervezetre. Például olyan formában, hogy csökkentik a stressz negatív hatását a mindennapok során.

Mindez azért is speciális felismerés, mivel az iDrinks szeszes ital választékában is akad többféle párlat, amely kifejezetten kedvező arányban tartalmaz ezekből az adaptogén összetevőkből.

Hogy néhány példát is említsünk, ide sorolható az energiabomba hatásával felérő ginzeng, a stresszt megszelídíteni képes ashwaganda, a hangulatot javító rhodiola, vagy az immunrendszer erősítőként is ismert gyógygomba, a reishi.


Az alkoholos italok és a stresszcsökkentés közötti összefüggés

Maga a működési elv nem túl bonyolult. Fogyasszunk olyan alkoholos italokat, amelyekben koncentráltan megtalálhatóak az úgynevezett adaptogén anyagok! Majd ennek hatására a stresszel kevésbé lesz gondunk.

Tudni kell, hogy a szervezet stressz kezelése alapvetően három szakaszból áll össze. Elsőként a vészriasztás fázisából, majd az ellenállásból, végül pedig kimerültségből. Az adaptogének hozzáadott értéke abban jelentkezik, hogy segítenek az emberi szervezetnek tovább az ellenállás fázisában maradni.

Vagyis a stimuláló hatásnak köszönhetően visszatartják az emberi testet elárasztó kimerültséget. Ennek hatására a test hamarabb lesz képes megtalálni az egyensúlyt és továbblépni a stresszből. Mi pedig ennek úgy látjuk hasznát, hogy egész egyszerűen jobban érezzük magunkat, jobbá válik az egészségünk és a közérzetünk.


Milyen italokkal segíthető elő a stresszcsökkentés?

Tudni kell, hogy a dolog még egyfajta felívelő, kísérleti fázisban tart. Ennek ellenére már most is elérhetőek olyan gin márkák, amelyek az adaptogének közül is tartalmaznak több összetevőt. Például az eletheurót, vagyis a szibériai ginzenget és a tulsit, a szent bazsalikomot, a gyömbérrel és a kurkumával egyetemben, ami korántsem rossz kombináció.

Az igazán örömteli hír az a jól megfigyelhető tendencia. A szakemberek által közzétett információk szerint egyre több ital csatlakozhat majd ehhez a sormintához. Így talán nem kell rá sokat várni, hogy hamarosan beköszöntsön az egészségesebb korszak.


Irány a webshop!