Akkumulátoros fúró- és vésőgépek? Jó választásnak bizonyulnak?

Ma már lassan minden szerszámgépnek megvan a maga akkumulátoros változata, de megéri ezeket választani a hagyományos megoldással szemben? Milyen érvek szónak mellettük, és melyek ellenük? Ha éppen vásárlás előtt állsz, akkor érdemes elolvasnod az alábbi cikkünket, hogy azt a megoldást találd meg, amellyel aztán valóban elégedett leszel.


ÉRDEMES AKKUMULÁTOROS GÉPEKET VÁLASZTANI?


Nem mondunk igazán meglepő dolgot akkor, ha azt állítjuk, hogy az akkumulátoros szerszámgépeket éppen az akkumulátor teszi különlegessé és igen népszerűvé a piacon. A legelső előnye a mobilitás, hiszen egy aksiról működő eszközök esetében nem korlátoznak bennünket a kábelek.


Ez egyrészt azt is jelenti, hogy nincs szükségünk a szerszámgép alkalmazásához hálózatra, hiszen valóban akárhol tudjuk használni őket. Nem jelenthet akadályt, hogy a telken nincs bevezetve az áram, ahogyan az sem, ha túl messze esik tőlünk a konnektor, s nem állnak rendelkezésünkre megfelelő hosszúságú hosszabbítók sem, ahogy az sem ördögtől való elképzelés, hogy esetleg egyáltalán nincs kedvünk ilyenekkel bajlódni.


Másrészt azt is jelenti, hogy nem kell a vezetékekre figyelni munkavégzés közben, így szintén sokkal egyszerűbb lesz a munkafolyamat. A válasz ennek alapján egyértelmű: határozottan megéri akkus gépeket vásárolni. Nézzük az ellenérveket!


VALÓBAN KISEBB A TELJESÍTMÉNYE AZ AKKUMULÁTOROS GÉPEKNEK?


Gyakran tartják úgy, hogy az akkumulátoros gépek jelentősen kisebb teljesítményre képesek, s ez kifejezett hátrányt jelent a hagyományos, hálózatról működő változatokkal szemben. Azonban nem árt tisztában lenni azzal, hogy ez az állítás ma már egyre kevésbé állja meg a helyét főként a rengeteg innovációnak köszönhetően.


A könnyen kezelhető, kompakt kivitelnek ráadásul az az előnye is megvan, hogy kevésbé szakavatott kezek is sokkal jobban boldogulnak velük. Ha pedig azt nézzük, hogy fúrógépekről, valamint vésőgépekről beszélünk, amelyek a teljesen hétköznapi otthonokban is előfordulnak, s nem csupán szakmai vagy ipari keretek között alkalmazzák őket, akkor ezt az előnyt még inkább megbecsülhetjük.


Az Elefántszerszám.hu Webáruház fúró- és vésőgépei között te is találsz az igényeidnek megfelelő akkumulátoros szerszámgépeket.


További hátrány lehet, hogy az akkumulátorok időnként bizony lemerülnek. Ezt kiküszöbölhetjük, ha pótakkumulátort, valamint akkumulátortöltőt is beszerzünk az eszköz mellé.


Szerencsére ma már sok gyártó arra is nagy hangsúlyt helyez, hogy az akkumulátorok a lehető legtöbb szerszámgéppel kompatibilisek legyenek, így a kiegészítőkre nem feltétlenül lesz szükségünk külön-külön minden gépünkhöz.


MI ALAPJÁN VÁLASSZUNK?


Ahogy minden szerszámgép esetében, itt is elsőként azt kell eldönteni, hogy mennyit, milyen gyakran, milyen feladatokhoz szeretnénk használni a gépeinket. Ennek megfelelően kell megválasztani azt a teljesítményt, amely képes kiszolgálni az igényeinket. Járjuk körbe a témát alaposan, és válasszunk reálisan, minőségi eszközöket!

Irány a webshop!