Ablakcsere nyugodtan, hátradőlve

Elérkezik az idő, amikor már nem lehet tovább húzni-halasztani lakásunk felújítását és korszerűsítését. Amikor már nem elég egy tisztasági festés a komfortérzet helyreállításához és a pénz is rendelkezésre áll, vágjon bele az ablakok kicserélésébe is!


A nyílászáró cserétől sokan azért ódzkodnak, mert tartanak a vele járó problémáktól, kosztól, a helyreállítási munkálatoktól, illetve attól, hogy jelenleg olyan széles az ablak kínálat, hogy nem tudják, mi lenne a megfelelő választás.


Cikkünkben igyekszünk megnyugtató módon elmondani, hogyan is történik az ablakcsere.


Mikor érkezett el a régi ablakok leváltásának ideje?


Ha pedig itt a csere ideje, akkor olyan szolgáltatót kell választani, mint amilyen például a Zsola Ablak Kft. is, akik az elejétől a végéig végigviszik ezt a műveletet.


A régi nyílászárók hőszigetelési paraméterei messze elmaradnak a mai szabványoktól, ezért bármilyen korszerű is volt anno az adott ablak, ez mára már mindenképpen elavult. Ha ilyen nyílászárókkal rendelkezik, akkor mindenképpen eljött az ideje azok cseréjének.


A természetes elhasználódás különösen a faablakok esetében vetemedést, az ablakszárnyak elmozdulását, a vasalatok elromlását eredményezi. Amikor azt vesszük észre, hogy a hideg behúz az ablak réseiben, esetleg a záródása sem tökéletes, ablakpárnákkal, ablakszigetelőkkel próbáljuk útját állni a hűvös levegőnek. Ez azonban édeskevés. Mindez azt mutatja, hogy a fűtés egy jelentős része az ablakokon keresztül az utcára távozik, így ez az energiahasználat merő pénzkidobás lesz.


Ha az ablakon rendszeresen páralecsapódást tapasztalunk annak ellenére, hogy nem túl magas a lakás páratartalma, ez hőhíd jelenlétét mutatja. Ilyenkor sem az ablak, sem pedig az ablaküveg hőszigetelése nem megfelelő, és rövidesen penész jelentkezésére is számíthatunk.


Az ideális ablak


A műanyag ablakok tökéletesen megfelelnek minden szabványnak, ami a hő-és hangszigetelést illeti. Az új ablak beszerelése után az utcai zaj mérséklődik, a lakás több fokkal melegebb lesz. Az ablak teljesen gondozásmentes, mutatós, egyszerűen csak át kell időnként törölni. Figyeljen oda, hogy minőségi ablakot válasszon olyan szakember gárdától, akik a ki-és beszerelést, valamint a helyreállítási munkákat is vállalják.


Az ablakcsere folyamata


A művelet a pontos méretvétellel indul, ami az új nyílászáró tökéletes illeszkedését garantálja. A legyártott ablakokat a szakemberek a helyszínre szállítják, a régi ablakokat kiveszik és azonnal beteszik az új nyílászárókat. Ezután az ablak környékének helyreállítása következik, végül a kiszerelt sitt elszállítása.


A nyílászárók cseréjére bármely évszakban sort tud keríteni, mivel maga a csere csak néhány órát vesz igénybe, így nem kell attól tartania, hogy a lakás kihűl. A gondos mesterek a bútorokat is letakarják, majd az ablak környékén lévő kőművesmunkákat is elvégzik, így Önnek elegendő csak a fotelben hátradőlve figyelni az eseményeket.


Ez így azért egész elviselhetően hangzik, ugye?


Irány a webshop!