A Zsolnay Fényfesztivál legjobbja lett a világelső!

A 2019-es Zsolnay Fényfesztivál fényfestő versenye, a Zsolnay Light Art győztese, Michele Pusceddu megnyerte hétvégén a világ legnagyobb és legrangosabb fényfestő versenyét, az iMapp Bukarest fesztiválon!

Óriási megtiszteltetés volt, amikor májusban a Zsolnay Fényfesztivál ékszerkövét, a Zsolnay Light Art 3D Fényfestőversenyt beválasztották azon kiemelt fényfestőversenyek közé, amelyek győztese bekerül a világ legjobbjaiból álló Győztesek Ligájába, akik a végső, mindent eldöntő iMapp Bukarest fesztiválon mérkőznek meg.

A pécsi verseny győztese nyáron az olasz Michele Pusceddu lett, aki így bejutott az iMapp Bucharest 2019 fesztivál Winners League-be, azaz a Győztesek Ligájába. A román fesztivál a világ legnagyobb nemzetközi fényfestő versenye, évente kb. 300.000 látogató keresi fel. A bukaresti verseny szombati eredményhirdetése alapján a nemzetközi zsűri – melynek tagjai közé meghívást kapott Szécsi Máté, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. programigazgatója és a Fényfesztivál fesztiváligazgatója is – Michele Pusceddut találta a legjobbnak, aki ezzel megnyerte a világ legnagyobb és legrangosabb versenyét, a „fényfestők világbajnokságát”.

- Ez öröm és dicsőség a Zsolnay Fényfesztiválnak, a ZsÖK-nek, Pécsnek, sőt, az egész országnak is – mondta el a hír kapcsán Vincze Balázs, a ZsÖK ügyveztője.

A verseny nívóját mutatja, hogy mindössze 8 fényfestő jutott be az egész világból, akik az alábbi versenyeken kvalifikálták magukat: Borealis (U.S.A.), Genius Loci Weimar (Németország), Kyiv Light Festival (Ukrajna), 1minute projection mapping competition (Japán), Zsolnay Fényfesztivál (Magyarország), Luz y Vanguardias (Spanyolország), iMapp Bucharest (Románia, 2 fő).

A győztes Michele Pusceddu a hírnéven és az elismerésen túl 5.000 € pénzdíjazásban is részesül.

A Zsolnay Fényfesztivál teljes csapata szívből gratulál a győztesnek!

Irány a webshop!